Március 15.

2024.03.10. 18:00

Fáklyás felvonulás, táncház is gazdagítja az ünnepi rendezvénysorozatot Jászberényben

Már a nemzeti ünnep előestéjén elkezdődnek a programok. Forradalmi hangulatban folytatódik a Múzeumi Esték sorozat és a Slam Poetry.

Illés Anita

Színes családi programokkal, fáklyás felvonulással, táncházzal és megemlékezéssel készülnek a nemzeti ünnepre Jászberényben. 

Burning,Torch,At,Night,In,A,Procession.,Bokeh.
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Március 14-én, csütörtökön dr. Pelyach István történész Március 15. és emlékezete címmel tart előadást a Jász Múzeumban, majd 18 órától forradalmi Slam Poetry est lesz a Főnix Műhelyházban. Március 15-én, pénteken szentmisével kezdődik az ünnepi programsorozat a Nagyboldogasszony római katolikus templomban. 

Az 1848-as emlékműnél 10.30 órakor a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola és a Jászság Népi Együttes ünnepi műsorát láthatják az érdeklődők. Koszorúzás után a Városvédő és Szépítő Egyesület megemlékezésével folytatódik a program az 1848-49-es hősök síremlékénél a Fehértói temetőben. Az 1848. március 15-i események egyik legmeghatározóbb helyszínét, a Landerer nyomdát idézi meg a Jász Múzeum, ahol 13 órakor kinyomtatják a 12 pontot. A Főnixben 14.30-tól társasjáték és kézműves programok várják a családokat, 17 órakor táncház lesz gyermekeknek a Jászság Népi Együttes Székházában. „Együtt Kossuth nyomában” mottóval 19 órakor fáklyás felvonulás indul, majd felnőtt táncház zárja a programot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!