Hagyományőrzés

2024.03.23. 20:15

Idén is látványosra sikerült az ovigála Karcagon – galériával

A gálán Sári Kovács Szilvia alpolgármester és a Karcagi Rendőrkapitányság részesült elismerésben.

Daróczi Erzsébet

A Madarász Imre Egyesített Óvoda és a „Gyermekünk mosolya – egészséges gyermekekért” Alapítvány szombaton a Déryné Kulturális Központban rendezte meg a XIX. Ovigálát, melyen a nyolc óvoda egy-egy csoportja lépett fel.

ovigála, esemény
A gálán fontos szerepet kapott a hagyományőrzés
Fotó: Daróczi Erzsébet

A gálát Szepesi Tibor polgármester nyitotta meg, és kívánt jó szórakozást a hagyományőrző népi játékok, mondókák és táncok megtekintéséhez a jelenlévő szülőknek, nagyszülőknek. 

Balajtiné Sütő Margit igazgató is megköszönte kollégái felkészítő munkáját, hiszen sok-sok próba van a gála mögött. Arról is szólt, hogy a kisgyermekeket a Madarász Imre Egyesített Óvoda mind a nyolc óvodájában nagyon korszerű feltételek között tudják fogadni, hiszen a fenntartó önkormányzat folyamatosan fejleszti azokat, amiért köszönetet mondott Szepesi Tibor polgármesternek és a képviselő-testületnek. 

A gálán minden alkalommal a kuratórium döntése alapján adják át az alapítvány díját is olyan két intézménynek, vagy magánszemélynek, akik munkájukkal segítik az óvodák munkáját. Idén Sári Kovács Szilvia alpolgármester és a Karcagi Rendőrkapitányság részesült az elismerésben. Utóbbit dr. Karsai Lajos kapitányságvezető vette át a kuratórium elnökhelyettesétől, Sótiné Szathmári Dórától és Balajtiné Sütő Margit igazgatótól. 

Ezt követően a gála két részében az óvodások léptek fel néptánccal, játékkal és mondókákkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!