Megmérettetés

2024.03.02. 16:30

Megütötték az elvárt színvonalat a szolnoki ütőhangszeres fesztivál növendékei – videóval

Az eredményhirdetés után a zsűri, külön-külön termekben, kurzus-jellegű tanítással egybekötött értékeléssel szolgált a tanulók és felkészítő tanáraik számára

Mészáros Géza

A Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola a napokban rendezte meg Réz utcai bázisán az V. Ütőhangszeres Szóló- és Duófesztivált. A kulturális megmérettetésre a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ illetékességi területén működő zeneiskolákból nevezhettek növendékek.

Az V. Ütőhangszeres Szóló- és Duófesztiválon nem csupán versenyeztek a résztvevők, hanem mester és tanítvány közreműködésével bemutatókra is sor került
Fotó: Mészáros Géza

A fesztivál napján a Bartók Béla zeneiskolát hangos, örömteli zene töltötte meg. Miután a versengésre nevezők bátran és felkészülten álltak a hallgatóság és a háromfős zsűri elé.

Abonyi Katalin, a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója értékelése szerint: „A 0. korcsoportos, kezdő versenyzők produkcióitól kiindulva a fiatalok korcsoportonként érzékelhetően magasabb szakmai színvonalon játszottak, az ütőhangszeres tanárok tehetséggondozó munkájának eredménye nagyszerűen követhető”.

Egyéni kategóriában a meghirdetett öt korcsoportban a zsűri hét bronz-, öt ezüst-, két arany- és egy kiemelt arany-értékelést, míg a duó kategóriában a meghirdetett négy korcsoportban egy-egy bronz-, ezüst-, arany- és kiemelt arany-értékelést adott.

Az eredményhirdetés után a zsűri, külön-külön termekben, kurzus-jellegű tanítással egybekötött értékeléssel szolgált a tanulók és felkészítő tanáraik számára, amely gazdag szakmai konzultációt, iránymutatást biztosított a résztvevőknek.

A szolnoki zeneiskola az elkövetkező időszakban a népdaléneklés, valamint a névadó Bartók Béla nagysága előtt, valamint Johann Sebastian Bach zeneszerzői munkássága előtt tiszteleg, de májusban még otthont ad majd a Rézfúvós Fesztiválnak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!