Szoljon podcast

2024.06.07. 18:30

Gyönyörűen „mesél” majd a Szapáry utcai tűzfal, Kecső Endre festőművész ecsete nyomán

A szolnoki Szapáry utca egyik épületén hamarosan csodálatos látvány tárul elénk. Kecső Endre festőművész különleges, a mitológia világát idéző alkotást készít a tűzfalra, mintegy száz négyzetméteren.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A következő percekben Szolnok egyik legszebb utcájába, a Szapáry útra kalauzoljuk önöket Kecső Endre festőművésszel, aki különleges alkotást mintáz meg az egyik ottani épület tűzfalán. A Szolnok hajnala nevet viselő, mintegy 100 négyzetméteres művet hamarosan bárki megtekintheti. 

Kecső Endre, podcast, tűzfal
Kecső Endre festőművész műve díszíti majd a Szapáry utcai tűzfalat
Fotó: Hartai Gergely

Sejtelmesen mesél majd a tűzfal

A mitológia világát idéző falfestmény a város emblematikus épületeinek, emlékhelyeinek ölelésében foglal majd helyet. Mint megtudtuk, 

a Szapáry Klub felkérésére létrejövő különleges műremeket várhatóan június 21-én láthatják először a vármegyeszékhely lakói. 

Pillanatnyilag az előkészítő szakaszban járnak a munkálatok, de napokon belül tűzfalra kerülnek az egyedülálló formák, szimbólumok. Ezekről, valamint a kép megszületésének kulisszáiról Hartai Gergely rádiós szerkesztő kérdezte az alkotót.

A graffiti és street art egyébként régóta elterjedt stílusnak számít, a világ minden pontján. Persze nem mindegy, hogy milyen korlátok között alkotnak a művészek, hiszen gyakran tiltott területeken, épületeken jelennek meg a műveik. Szerencsére Szolnokon teljesen szabályszerűen készül az alkotás, amelyben hamarosan bárki gyönyörködhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!