VÉLETLENÜL ALAKULT ÍGY

2018.03.22. 13:50

Autószerelőből lett fotós a túrkevei srác

Miként válik valaki autószerelőből fotóssá? Olykor előfordul, hogy egészen véletlenül. Márton József esetében legalábbis ez történt. A fiatal fotós-operatőr több kiállításon is szerepelt már sikerrel munkáival, pedig a tanult szakmája eredetileg autószerelő technikus.

Szilvási Zsuzsa

Márton József egyik kedvenc képén különleges fényeket örökített meg

Fotó: Mészáros János

– Bár szeretem az autókat, szinte egy percet sem dolgoztam a szakmámban, legfeljebb saját járgányomat szoktam bütykölni – nevet. – Amikor végeztem, épp egy multimédia-fejlesztői képzés indult, nekem pedig annyira megtetszett, hogy végül ezt választottam.

– Ez a tanfolyam betekintést adott a képi világba, a fotózást azonban sosem tanultam. Eredetileg videóztam, s egyszerűen olcsóbb volt egy olyan fényképezőgépet megvásárolni, ami profi videókészítésre is alkalmas. Utána jöttem rá, hogy a fényképezés rendkívül izgalmas.

József elsősorban a természetfotózást kedveli, így a városban és a település környékén mindig akad számára érdekes téma, amit érdemes megörökíteni.

Márton József egyik kedvenc képén különleges fényeket örökített meg
Fotós: Mészáros János

– A Holt-Berettyót nagyon szeretem, minden évszakban és minden napszakban más arcát mutatja – mondja. – A fények és árnyékok játéka mindig elvarázsol.

Túrkevén a város fotósai számára külön klub működik. Az idősebbek gyorsan befogadták fiatal társukat, aki önálló tárlaton is bemutatkozhatott már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!