KULTÚRA

2018.04.15. 18:45

Tovább működne a táncház Abonyban

Tavaly ősszel indult útjára a városban az a táncház, melyen keresztül a cigány és a magyar mozgáskultúrát közvetítenék a szervezők.

Hartai Gergely

– Egyelőre sajnos nem találtunk támogatókat a programhoz, ám augusztusig mindenképp biztosított az alkalmak léte… – mondta el honlapunknak Raffael Jánosné.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese azonban szeretné, ha a különleges táncház ennél jóval tovább élne Abonyban.

– Rendkívül fontosnak érzem, hogy folytassuk a kezdeményezést, melyhez minden elérhető pályázati forrást ki szeretnénk használni – tette hozzá.

A jelenleg mintegy tizennyolc tagot számláló táncház a helyi kultúrházban tartja foglalkozásait. Palettáján pedig a cigány mellett számos közismert magyar tánc is helyet kap.

– Azt gondolom, az eddig eltelt idő alatt senkinek sem jelentett problémát a magyar táncok elsajátítása. Sosem mondtak nemet a tanulók, ha ezekről volt szó – taglalta. S hozzátette, legközelebb Tápiószőlősön mutathatják be tudásukat a fellépni vágyó környékbeli fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!