Torna

2018.03.13. 10:25

Országos döntőben szerepeltek a füredi diákok

Állandó résztvevői az országos versenyeknek, csapatszinten elért legjobb eredményük egy 5. hely.

Ujvári László

Csontos Kálmán és tanítványai

Fotó: Ujvári László

Viszonylag kevés szó esik a tornasportról Tiszafüred kapcsán, pedig ha csak azt vesszük alapul, hogy a Szent Imre Katolikus Általános Iskola fiataljai szinte minden évben ott vannak hazánk legjobb korosztályos tornászai között, akkor ez igencsak meglepő.

Miután mindkét korcsoport elsőként zárta a januári megyei versenyt, Szegeden már az országos döntőbe jutásért indultak. Az 1–2. osztályosokból álló I. korcsoport harmadik lett, ezáltal bejutott, míg a 3–4. osztályos diákok alkotta II. korcsoport most lemaradt a budapesti fináléról, melyet az elmúlt hét végén rendeztek.

Sajnos, ezúttal az eredmények elmaradtak a várakozásoktól, a fürediek mindössze a tizenegyedik helyen végeztek. Ezzel szemben tavaly például mindkét korcsoport ott volt a végjátékban, a kisebbek a kilencedik, míg a nagyobbak a hetedik helyen zártak.

Egyénileg is jól szerepeltek akkor: Varga Dávid a hatodik lett, ezzel övé a csapat eddigi legjobb egyéni eredménye.

– Húsz éve vagyunk rendszeres résztvevői az országos versenyeknek. Csapatszinten az országos döntő ötödik helyezése volt a legjobb eredményünk eddig. Általában az 5–9. helyek valamelyikét tudjuk megcsípni – ismertette Csontos Kálmán, felkészítő tanár.

Csontos Kálmán és tanítványai
Fotós: Ujvári László

A csapat teljes létszáma huszonöt fő, de a versenyekre általában egy szűkebb keretet neveznek. A versenycsapat tagjai: Soltész Bence, Krekk-Kertész András, Sőregi Olivér, Sőregi Richárd, Varga Dávid, Soltész Attila, Kis Tamás és Kardos Patrik Zoltán. Versenyidőszakban szűkebb létszámmal, de több edzésmunkát végeznek.

– Sok mindent tanulunk, a torna fejleszti az izmokat és erősíti az ízületeket. Egyfajta külső-belső tartást ad – indokolja Kis Tamás, miért ezt a sportot választotta.

– Amíg edzés van, addig sem a padban kell ülni – szúrta oda Kardos Patrik, a csapat pedig együtt nevet.

Már első osztályban igyekeznek kiválasztani a tehetségeket. Az utánpótlás tekintetében viszont nincs egyszerű dolguk. A labdajátékok jobban vonzzák a gyerekeket, mégsem panaszkodhatnak. A kicsik lelkesek és otthon is sokat gyakorolnak, melyben elvitathatatlan a szülők érdeme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában