VÍZILABDA

2018.03.22. 09:39

A spanyolok ellen, a csoportelsőségért

A világliga előző két fordulójában előbb Hollandiát idegenben 13–6-ra, majd Spanyolországot Hódmezővásárhelyen 9–8-ra verték Nagy Viktorék.

Varga Csaba

A Szolnok szélsője, Zalánki Gergő (jobbra) két gólt vállalt

Forrás: MTI

Csapatunk szerdán este Debrecenben is kitett magáért, hiszen jó védekezésből kiindulva, gólerős játékkal 13–1-re győzte le Hollandiát.

Märcz Tamás, a mieink szövetségi kapitánya pedig azt nyilatkozta a lefújást követően: – Sokkal szorosabb első két negyedre számítottam. Nem is biztos, hogy reális ez a végeredmény, kicsit fáradtnak éreztem a holland válogatottat.

– Közeledvén a magyar bajnokság főszakaszához, a mieinken azt éreztem, hogy egyre frissebbek. Azokat a figurákat, dolgokat, amiket megbeszéltünk és kértem, nagyon jó százalékkal viszontláttam. A következő keret kihirdetésekor biztosan nehezebb dolgom lesz.

MAGYARORSZÁG – HOLLANDIA 13–1 (2–0, 2–0, 5–0, 4–1)

Debrecen, 1000 néző. V.: Gómez (spanyol), Letunovszkij (orosz).

MAGYAROK: NAGY V. – Manhercz K. 1, ERDÉLYI 3, Jansik Sz., Bedő 1, Zalánki 2, Sedlmayer 1. Csere: VOGEL (kapus) Török, VADOVICS 2, BÁTORI 2, Kovács G., Mezei 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

A Szolnok szélsője, Zalánki Gergő (jobbra) két gólt vállalt
Forrás: MTI

A C CSOPORT ÁLLÁSA: 1. Magyarország 9 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Hollandia 0 pont.

Az április 10-ei csoportzáron pedig a spanyolországi Pamplonában vendégeskednek Bátori Bencéék. A világliga szuperdöntőjében a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik indulhat.

A helyszínről és az időpontról később döntenek a nemzetközi szövetség vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában