ATLÉTIKA

2018.04.18. 10:11

Szolnok megyeiek is az élmezőnyben futottak be Budapesten

A 33. Telekon Vivicittá Városvédő Futás az atlétika szerelmeseit várta, és persze azokat is, akik először tették próbára magukat a 10 km-en vagy a félmaraton 21 km-es távján.

V. Cs.

A kétnapos eseményre több mint 28 000 nevezés érkezett. Még soha ennyi nemzet nem futott együtt Budapesten, 84 országból és 1150 magyar településről regisztráltak a tavasz legnépesebb futóünnepére.

A közel 11 ezer félmaratonista induló közül legidősebb a 79 éves Richter Ferenc. Sokan futottak babakocsival, amik külön kihívást is jelentett.

Kovács István Kokó, Lisztes Krisztián egykori futball-válogatott és Pásztory Dóra paralimpikon úszó is büszke egyéni teljesítői voltak a távnak.

– A versenysportban már eleget szenvedtem, most már a futás nekem örömsport, szeretem jó érzéssel teljesíteni a távokat – nyilatkozta Kokó a célba érést követően.

A jász-nagykun-szolnoki Fehér Márk (Szolnoki Honvéd SE) a 8500 fős félmaratoni mezőnyben a 7. helyen ért célba, 01:16:38 idővel.

A hölgyeknél pedig a martfűi Kovács Zita a mezőny 8. (01:31:13) legjobb idejét érte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában