KOSÁRLABDA

2018.04.11. 09:20

Támadásban és védekezésben is több kell az Olajtól

Mindkét csapatunknak alaposan föl kell tűrnie az inge ujját. A felsőházas Szolnoki Olaj szerdán 18 órakor Körmenden szerepel, míg a Jászberény 19 órakor a MAFC elleni, hazai mérkőzésével kezdi az alsóházat.

Gutai István

A jászberényi Rakics Miljan (jobbra) és társai bíznak a bennmaradásban

Fotó: Gémesi Balázs

A felsőházba jutott öt csapat közül a Körmend büszkélkedhet a legjobb mérleggel, ha csak a „felsős” csapatok egymás elleni eredményeit nézzük.

Az Olajt az alapszakaszban kétszer is legyőzte, ám e két mérkőzésen összesen három pont döntött: Körmenden 76–74-re, a Tiszaligetben pedig 75–74-re nyert az MTE.

A felsőházat azonban egy tükörsima székesfehérvári vereséggel kezdték Vas megye piros-feketéi, így feltett szándékuk, hogy otthon javítsanak.

– Magyarországon az egyik legjobb szurkolótáboruk van, fantasztikus hangulatot teremtenek. Nehéz ott játszani – mondta Kovács Péter, az Olaj hátvédje.

– Főleg, ha a hazai csapat elkapja a ritmust. De rutinos játékosok vagyunk, ezen túl kell tenni magunkat, és csak a kosárlabdára összpontosítani.

Akár mérvadó is lehetne a két alapszakasz-meccs, ám a felek egyike sem akar erre gondolni.

– Semmit nem jelent, hogy kétszer már legyőztük őket – nyilatkozta Ferenc Csaba, a körmendiek csapatkapitánya. – Vissza kell találnunk arra az útra, amelyen a rossz szériánk előtt voltunk.

– Szeretnénk végre úgy játszani, ahogy képesek vagyunk, hiszen tudunk mi jól kosarazni, csak ki kell jönnünk ebből a hullámvölgyből. Nagyon kemény védekezésre és okos támadásokra lesz szükség az Olaj ellen.

A Körmendhez hasonlóan, az Olaj is vereséget szenvedett legutóbbi mérkőzésén, hiszen az alapszakasz utolsó találkozóján, Kaposváron kapott ki.

– Úgy gondolom, hogy támadásban és védekezésben is élesebbnek kell lennünk – vélekedett a két szezonnal ezelőtt még Körmenden játszó Kendrick Perry.

– A legutóbbi meccsünkön összesen kilenc asszisztunk volt, ez pedig kevés. Vagyis nem osztottuk el megfelelően a labdákat, illetve a dobásokat. Ebben kell előrelépnünk.

Az Olajjal ellentétben komoly bravúrral zárta az alapszakaszt a JKSE, amely Pakson tudott nyerni egy hete. A ma kezdődő alsóházi középszakaszt azzal a MAFC-cal kezdi, amelyet hazai pályán legyőzött 77–66-ra, míg idegenben 73–72-re kikapott tőle.

A jászberényi Rakics Miljan (jobbra) és társai bíznak a bennmaradásban
Fotós: Gémesi Balázs

– Ilyen kedvező helyzetben még nem kezdtük az alsóházi rájátszást, hiszen egy győzelem az előnyünk a Debrecennel szemben, s három sikerrel gyűjtöttünk többet a Sopronnál és a MAFC-nál – emlékeztette a berényi szurkolókat a kedvező kiindulási pontra Gulyás Csaba klubelnök.

– Elképzelhető, hogy a hátralévő hat mérkőzésből kettőt is elég megnyernünk a biztos bennmaradáshoz, de azt hiszem, minimális elvárás a csapattal szemben, hogy a három hazai találkozót megnyerje.

– Ezzel együtt a tizenegyedik hely megszerzése a célunk. Egy szó, mint száz, a MAFC ellen idehaza csak győzelemmel kezdhetjük a rájátszást, de senki ne gondolja, hogy ez könnyű lesz.

A múlt szerdai, paksi meccset sérülés miatt volt kénytelen kihagyni Uros Lucsics. Igaz, a csapat nélküle is nyerni tudott. A szerb erőcsatár sérülése javul, komoly esély van rá, hogy a MAFC ellen már tudja vállalni a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában