ATLÉTIKA

2018.05.12. 07:34

Két hét múlva rajtol a félmaraton

Több nagy futófesztivált is rendeztek az utóbbi években Szolnokon, mint például a Samsung és a Coop-futást, mindezek leginkább szabadidősport-eseménynek számítottak a rövidebb távokon.

V. Cs.

Május 26-án, szombaton 15 órakor első alkalommal rajtol a PizzaSprint Félmaraton és Élményfutás elnevezésű verseny, melynek rendezői a Szolnoki Sportcentrum és a Szolnok TV Zrt.

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere üdvözölte, hogy a város sportélete újabb komoly versennyel színesedik.

Ami egyrészt fontos az egészséges életmód miatt, másrészt a városmarketing szempontjából sem utolsó, hiszen a futók Szolnok legszebb részeit érintik majd: a Kossuth tér–Baross út–Szapáry út–Mártírok út–Reptár–Tisza-part–Tisza-híd–Tiszaliget–Vízilabda Aréna–Tiszaliget–Tisza-híd–Kossuth tér útvonalon.

Három távon félmaraton (21 km) egyéniben és váltóban 14, valamint 7 km-en. Három kategóriában 30 év alatt, 31–45 év között és 46 év felett lehet nevezni az esemény netes oldalán, és akár a helyszínen is, a verseny napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában