LABDARÚGÁS

2018.05.18. 09:51

Megyei I. – Jó eséllyel a napi forma fogja eldönteni a Karcag–Csépa mérkőzést

Szélsebesen közeledünk a bajnokság végéhez, immár a 28. forduló mérkőzéseit rendezik a megyei első osztályban.

Pabar Gyula

Szombat, 17.00.

Karcag (8.) – Csépa (5.)

Vezeti: Bodac Tamás.

A Mezőtúr mellett a Csépa számít a bajnokság legjobb formában lévő csapatának. Papp Erik tanítványai az utolsó öt mérkőzésüket csont nélkül behúzták, miközben olyan ellenfeleket győztek le, mint a már bajnok Szajol (3–2) és a második hely megtartására törekvő Jánoshida (3–2).

E tekintetben a Karcag sem sokkal marad el, amely az egy-egy döntetlen és vereség mellett, a Törökszentmiklós (3–0), a Jászárokszállás (4–2) és a Jánoshida (1–0) skalpját is begyűjtötte.

Ezek alapján jó eséllyel a napi forma fog dönteni, de azért ne feledjük, hogy a felek őszi mérkőzését 4–0-ra a kunságiak nyerték.

– Mindent megteszünk azért, hogy itthon tartsuk a három pontot – szögezte le Orosz István, a Karcag játékos-edzője. – Szeretnénk az első hatban végezni, ahhoz pedig az ilyen mérkőzéseket is meg kell nyernünk.

– Télen sokat erősödött a Csépa, úgy tűnik, mostanra ért össze igazán a játékoskerete. Kiváló formában vannak, nyertek öt meccset zsinórban, és bebizonyították, bárkit képesek megverni. Ami bizakodásra ad okot, hogy nincs sérültünk, így a legjobb összeállításban léphetünk pályára.

– Újabb nehéz mérkőzés vár ránk, melynek különösen nagy a tétje számunkra – hangsúlyozta Papp Erik, a Csépa edzője. – Annyira sűrű a mezőny, hogyha netán kikapnánk, a mögöttünk lévő csapatok pedig nyernének, akkor akár a kilencedik helyig is visszacsúszhatunk.

– Ezt mindenképpen el akarjuk kerülni. A Karcagot nehéz kiszámítani, mert az egész szezonban hullámzóan teljesít, most azonban mintha elkapta volna a fonalat.

– Némi fejtörést okoz, hogy a két kezdő belső védőmre – Szakács Gáborra és Varga Mihályra – munkahelyi elfoglaltság miatt nem számíthatok, de egy kis átszervezéssel szerintem meg fogja tudni oldani a csapat a feladatot.

A 28. forduló további párosításai:

Szombat, 16.00.

Szajol (1.) – Kisújszállás (12.)

Vezeti: Tóth Csaba.

Hazai pályán szinte érinthetetlen a Szajol – egyedül az Újszász tudta legyőzni az idén (1–3) –, melyet elsősorban a roppant szívós védekezésének köszönhet.

Habár a Kisújszállás soraiban jó néhány ügyes, és nem mellesleg gyors fiatal futballozik, kérdés, hogy a megye I legjobb védői közé sorolható Bezzeg Tamás vagy Vincze Patrik ellen mire mennek majd.

Szombat 17.00.

Újszász (6.) – Törökszentmiklós (4.)

Vezeti: Fekete Tibor.

Mindkét csapatnak muszáj lenne győznie, ha tartani szeretné pozícióját. Márpedig miért is ne szeretné, ebből kifolyólag pedig egy jó kis derbire van kilátás. Az ősszel nem jutottak dűlőre a felek, 2–2-es döntetlent játszottak.

Besenyszög (15.) – Fegyvernek (11.)

Vezeti: Bán János.

Az előző hetekben némiképp holtpontra jutott a Fegyvernek. Ahhoz, hogy ezen átlendüljön, lehet, elég lenne számára egy aprócska győzelem, amire ennél nagyobb sansza aligha lesz a hátralevő fordulókban.

Rákóczifalva (13.) – Jánoshida (2.)

Vezeti: Skultéti Csaba.

Kiesni már nem fog, ezzel gyakorlatilag minden pozitívumot el is mondtunk a Rákóczifalva idei szezonjáról. Ugyanakkor a Jánoshida sem tűnik már annyira motiváltnak, mióta világossá vált, hogy a második helynél nem végezhet előrébb a tabellán.

Ha viszont legalább az ezüstérmet meg akarja szerezni, akkor muszáj lenne nyernie a Falva vendégeként.

Tiszaföldvár (14.) – Jászkisér (16.)

Vezeti: Szabó József.

Alsóházi rangadó, melynek gyakorlatilag a presztízsen kívül semmiféle tétje sincs. A kiséri lelkeknek nagyon kellett már egy múlt hetihez hasonló, magabiztos győzelem, ezzel mintegy igazolva, többre hivatottak annál, mint amit a helyezésük mutat.

Ezek után nem elképzelhetetlen, hogy Földváron is rámennek a három pontra.

Vasárnap, 17.00.

Jászfényszaru (9.) – JVSE-Rosenberger (3.)

Vezeti: Bodac Tamás.

Ez az a párosítás, amellyel kapcsolatban sosem lehet biztosra menni, igazi háromesélyes találkozó. A felek jelenlegi formája alapján inkább a vendégek tűnnek esélyesnek, és biztosak lehetünk benne, hogy a három pontért szállnak buszra, elvégre a második helyet még elcsíphetik.

A Fényszarunál az elmúlt hetekben sok volt a sérült, ha viszont lesznek visszatérők, akkor bizony feladhatják a leckét jászsági riválisuknak.

Mezőtúr (7.) – Tószeg (10.)

Vezeti: Pálinkás Donát.

Hét meccs óta veretlen, ezek közül hatot meg is nyert a Mezőtúr, éppen ezért kedvező előjelekkel várhatja a Tószeg elleni összecsapást. Erdősi Gyuláékat ráadásul a revans vágya is fűtheti, hiszen az ősszel 3–2-es vereséget szenvedtek idegenben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában