LABDARÚGÁS – Megye I.

2018.06.01. 12:19

Faragó Attila reméli, hogy csapata ismét a szebbik arcát mutatja

A záróforduló mérkőzéseit rendezik a megyei első osztályú bajnokságban a hétvégén. Amekkora küzdelmet vívnak a középmezőnybe tartozó csapatok egymással a negyedik helyért, legalább akkora a harc az alvégen tanyázók között a kiesés elkerüléséért.

Pabar Gyula

Köszönhetően a Jászkisérnek, amely szinte a semmiből produkált csodás feltámadást, nyert zsinórban három meccset, így akár már egy döntetlen is elég volna ahhoz a számára, hogy a bennmaradást érő, tizennegyedik helyen végezzen.

Már amennyiben pontot tud szerezni a bajnok Szajol otthonában, miközben a Tiszaföldvár vereséggel zárja a szezont. Az előbbi okfejtés azonnal semmissé válik, ha a Tiszafüred kiesik az NB III-ból, a Szajol pedig nem jut fel, mert abban az esetben a tizenharmadik Rákóczifalva alatt fogják meghúzni a képzeletbeli vonalat.

Szombat, 17.00

Fegyvernek (11.) – Törökszentmiklós (5.)

Vezeti: Rajcsányi Sándor

A Szajol–Törökszentmiklós szomszédvárrangadókat újabban megyei El Clásicóként szokás emlegetni, amely párharctól aligha marad el hangulatában és színvonalában egy Fegyvernek–Törökszent­miklós, még ha a felek között jókora szakadék is tátong jelenleg a tabellán.

Ősszel, hazai pályán 4–0-ra győzött a Miklós, első számú gólvágója hiányában – Szedlák Zoltán begyűjtötte ötödik sárgáját – azonban komoly bravúrnak számítana egy hasonló eredmény. A fegyvernekiek ugyancsak eltiltás miatt Bognár Gergő – Jászkiséren kiállították – játékát kénytelenek nélkülözni.

– Gyakorlatilag úgy játszottuk végig a tavaszt, hogy egyszer sem éreztem azt a csapaton, mindent megtenne a siker érdekében. Ha éppen kijött a lépés, nyertünk, ha nem, akkor kikaptunk, ráadásul sok góllal, ami leginkább a fegyelmezetlenség számlájára ír­ható.

Mindehhez hozzáadódik, hogy a védelmünkben hiányposztok vannak, amiket nem tudtunk pótolni – mutatott rá a gyengélkedés okaira Faragó Attila, a Fegyvernek játékos-edzője.

– Ezek után teljesen lutri, hogy melyik arcunkat mutatjuk, én azért bízom benne, hogy egy ilyen volumenű rangadóra kellőképpen fel tudjuk szívni magunkat.

– Alaposan fel van adva a lecke számunkra, hiszen a végére hirtelen elfogytak a csatáraink. Szedlák Zoli ötsárgás, Csőke Danit sérülés hátráltatja, emiatt egy kicsit át kell majd szerveznem a csapatot – ütötte meg az alaphangot Gergely Mátyás, a Törökszentmiklós trénere.

– Becsülettel tettük a dolgunkat a hétén, nagyon készülünk a fegyverneki meccsre, elvégre szeretnénk jó szájízzel, lehetőleg győzelemmel zárni az idényt, ami elengedhetetlen az ötödik hely megőrzése szempontjából. Egy biztos, nem mehetünk ész nélkül előre, megvárjuk, mit húznak a hazaiak, mi nekünk pedig azt kell jól lereagálnunk.

A 30. forduló további párosításai

Szombat, 17.00

Karcag (6.) – Tiszaföldvár (14.)

Vezeti: Bán János

Rákóczifalva (13.) – Kisújszállás (12.)

Vezeti: Fekete Tibor

Jászfényszaru (9.) – Csépa (7.)

Vezeti: Kóródi Ferenc

Mezőtúr (8.) – Jánoshida (2.)

Vezeti: Szabó József

Újszász (4.) – JVSE-Rosenberger (3.)

Vezeti: Szénási Gábor

Besenyszög (16.) – Tószeg (10.)

Vezeti: Skultéti Csaba

Szajol (1.) – Jászkisér (15.)

Vezeti: Dobó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában