VÍZILABDA

2018.07.21. 11:49

Férficsapatunk szenvedett, hölgycsapatunk remekelt

Női pólósválogatottunk legyőzte az oroszokat, és a zárókörtől függetlenül a negyeddöntőbe jutott a barcelonai Eb-n. A férfiak csupán döntetlent játszottak a németekkel, vasárnap a nyolc közé jutásért csatáznak a hollandokkal.

Varga Csaba

Jogos a magyar csapat öröme, amely izgalmas meccsen győzte le az oroszokat

Fotó: MTI

Egy jó hír még csütörtök estéről, a címvédő magyar női válogatott 8–7-re legyőzte a legutóbbi világbajnokságon bronzérmes orosz csapatot a katalán fővárosban. Bíró Attila együttese sikerével biztosította helyét a negyeddöntőben, az viszont csak a zárófordulót követően dől el, hányadik helyen kerül a nyolc közé.

– Csapatépítő jellege volt ennek az összecsapásnak, kellett a győzelem – értékelt Bíró Attila az M4 Sportnak. – Van hiányérzetem egy-két dologban, hiszen néhány játékos támadásban alulteljesített. Mindazonáltal nagyon komoly csapatjátékot mutattunk be, s védekezésben is remek teljesítményt nyújtottunk.

A mieink szombat 15.30-tól a németek ellen zárják a csoportkört.

A tavalyi vb-n ezüstérmes férficsapatunk az olaszok elleni kiadós vereség után a németekkel találkozott tegnap kora délután. A csoportzárón a mieink rendkívül gyenge játékkal 4–4-es döntetlent értek el a német csapat ellen, így az olaszok mögött, a második helyen jutottak tovább az A-jelű négyesből.

Jogos a magyar csapat öröme, amely izgalmas meccsen győzte le az oroszokat
Fotó: MTI

Vámos Márton kemény kritikát fogalmazott meg: – Megpróbáljuk összeszedni magunkat, a védekezésünket át kell mentenünk, de a fórokat össze kell rakni, mert ami pénteken egymás között az edzésen ment, abból most semmi sem sikerült.

– Lassan járatjuk a labdát, olyan impotens az egész kívülről és belülről egyaránt… – nyilatkozta az MTI-nek, a pólós, aki szerint a hollandokat le fogják győzni, majd jöhet a címvédő szerbek elleni erőfelmérő.

A magyar válogatott vasárnap 17 órakor, a nyolc közé jutásért Hollandia csapatával találkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában