ELSŐ HELYEZÉS

2018.07.03. 20:00

Országos tornát nyert a szalóki iskolás focicsapat

Korosztályukban a Kovács Mihály Általános Iskola labdarúgói bizonyultak a legjobbnak.

Ujvári László

Az aranylábú fiataloknak már az is nagy élményt jelentett, hogy a válogatott edzőközpontjában léphettek pályára

Fotó: Ujvári László

Nemrégiben szervezték meg Telkiben a Bozsik-program országos tanévzáró labdarúgótornáját. A hármas korcsoportban (5. és 6. osztály) Abádszalók ünnepelhetett országos bajnoki címet.

Bár a szalóki gyerekek megnyerték a területi tornát, az még nem jelentett automatikus részvételt az országos döntőben. Először nevezni kellett, majd kiválasztották és meghívták a legjobb csapatokat.

Az ország számos pontjáról érkeztek, Győrből és Esztergomból is. A Jászkunságot Abádszalók képviselte.

– Magában már a részvétel is hatalmas élmény volt a gyerekek számára, hogy a válogatott edzőközpontjában léphettek pályára. Büszke vagyok rájuk, hogy végül az első helyen végeztek, igazán nagy teljesítmény – értékelt hírportálunknak Tóth Tibor felkészítő tanár.

A csapateredmények mellett díjazták a legjobb egyéni teljesítményeket is. Csukodi Krisztián kapta a leggyorsabb gólért járó elismerést, Vona Ferenc holtversenyben hozta el a gólkirályi címet.

Egyébként a torna lebonyolítását igyekeznek mindig nemzetközi aktualitásokhoz igazítani. A labdarúgó-világbajnokság most adta magát. Rögtön az elején kisorsolták a csapatoknak egy nemzeti válogatott mezét.

Az aranylábú fiataloknak már az is nagy élményt jelentett, hogy a válogatott edzőközpontjában léphettek pályára
Fotó: Ujvári László

A szalókiaknak Argentína kék-fehér csíkos szerelése jutott. Minden csapat ezekben a mezekben játszotta a mérkőzéseit, majd megtarthatták és hazavihették azokat.

Az iskolában négy korcsoportban foglalkoznak labdarúgással, a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig. Rendszeresek az edzések, amikor csak tehetik, tornákon indulnak. Van olyan évfolyam, ahol két csapatot is ki tudnak állítani.

Szépen jönnek az eredmények is, az úgynevezett tanévnyitó fesztiválon például második helyen végzett a negyedik korcsoport (7. és 8. osztály).

– Harminc éve veszünk részt a programban, először a Góliát rendszerében, újabban a Bozsik-programban. Érdekes, hogy épp a harmincadik évben jutottunk fel a csúcsra – jegyezte meg a pedagógus. Az idei eredmény számukra a csúcs, korábban még nem jutottak ilyen magasságokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában