RÖPLABDA

2018.08.30. 12:42

Ausztriában edzőtáborozott a jászberényi női röplabdacsapat

A festői szépségű Karintiában – ami Ausztria legdélibb tartománya, csodás hegyvidéke és tavai miatt vált a turisták kedvelt célpontjává – tartotta egyhetes edzőtáborát a Jászberényi Röplabda Klub, hölgyeink napi két-három edzéssel készültek az októberi szezonrajtra. Deme Gábor vezetőedzőt a hazaérkezést követően sikerült telefonvégre kapnunk, aki biztosított afelől, hogy az elkövetkező hetekben sem fognak visszavenni a tempóból.

Pabar Gyula

Ilyen mesés környezetben még a munka is sokkalta könnyebben megy

Forrás: a Jászberényi Röplabda Klub hivatalos Facebook-oldala

– Fantasztikus körülmények fogadtak bennünket – Kaszab Árpádnak ezúton is köszönjük –, a klagenfurti olimpiai központban végeztük az edzéseket, ahová nem sok csapat tehette be ez idáig a lábát – felelte érdeklődésünkre a szakember.

– Cserébe viszont nem kegyelmeztünk a lányoknak, komoly penzumokat kellett teljesíteniük, ami általában napi hat-hét óra edzést jelentett. Nagy hangsúlyt fektettünk az erőnlét fejlesztésére, de természetesen a labdás feladatokból sem szenvedtek hiányt a játékosok. Mindeközben törekedtünk arra, hogy közösségi programokkal megtörjük a monotonitást, illetve erősítsük a csapatszellemet, így például az elmaradhatatlan városnézés mellett egy vadvízi túrán is részt vettünk, amely során feledhetetlen élményekkel gazdagodtunk.

Reggelente nincs is jobb egy kiadós futóedzésnél
Fotó: a Jászberényi Röplabda Klub hivatalos Facebook-oldala
Egyik nap a vadvízi evezésbe is belekóstolhattak a lányok
Fotó: a Jászberényi Röplabda Klub hivatalos Facebook-oldala

Hazatérve Berénybe, napi két edzéssel folytatódik a munka hölgyeink számára. Ráadásul csütörtökön és pénteken már felkészülési mérkőzéseket is játszanak, mindkétszer a Kaposvár lesz az ellenfelük.

Ezt követően jövő péntektől a már hagyományos Szeles Péter-emléktornán lépnek pályára, melyet ezúttal is két helyszínen, a Bercsényi és Nagyboldogasszony sportcsarnokban rendeznek meg. A meghívottak között szerepel a Gödöllő, a Kolozsvár, a Nyíregyháza, egy ukrán együttes és nem utolsó sorban az iráni válogatott.

A hat csapat körmérkőzéses rendszerben fog megvívni egymással. Emellett Deme Gábortól azt is megtudtuk, hogy várhatóan szeptemberben újabb játékosokkal bővül majd a keretük.

– Azzal aligha árulok el nagy titkot, hogy a centerposztra még tervezünk egy igazolást. Erről már korábban is volt szó. Ugyanakkor menet közben úgy alakultak a dolgaink, hogy egy négyes ütő is bekerült a látókörünkbe. Persze, amíg nem került pont a tárgyalások végére, addig nem szeretnék nevekről beszélni. Mindent egybevetve, erősödtünk tavalyhoz képest, amire szükség volt ahhoz, hogy több fronton is helyt tudjunk állni.

– De ezzel nem csak mi vagyunk így. A legnagyobb különbséget abban látom, hogy míg hosszú éveken át a Békéscsaba mögött jókora szakadék tátongott, addig ez tavaly elkezdett szűkülni, idénre pedig teljesen összeért. Ezért a bajnokságban minden egyes szettnek óriási jelentősége lesz, nüanszokon dőlhetnek majd el meccsek – vélekedett a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában