ATLÉTIKA

2018.08.06. 14:21

Nagy dobásra készül Norbi

Hétfőtől vasárnapig tart majd Berlinben az Atlétikai Európa-bajnokság. Nem kevesebb, mint 33 magyar atléta, köztük a Szolnoki MÁV SE gerelyhajítója is pályára lép a német fővárosban.

Varga Csaba

Rivasz-Tóth Norbi (balar) és edzője Varga Lőrinc

Forrás: masz.hu

A legjelentősebb hiányzó az elmúlt évek során sikert sikerre halmozó világklasszis, Márton Anita, aki sérülése miatt nem tarthat társaival Berlinbe.

Csapatunkban a legnagyobb név a 110 gátas vb-bronzérmes Baji Balázs, aki egyértelműen a döntőt és azon belül a minél jobb helyezés elérését tűzte ki célul.

Atlétáink közül többen is a legjobb 12, sőt, akár a legjobb 8 közé jutást tűzhetik ki célként. Köztük lehet a 22 éves, törökszentmiklósi származású Rivasz-Tóth Norbert, aki tavaly Lengyelországban megnyerte az U23-as Eb-t.

– Jól sikerült a téli felkészülés, de később sérülések zavarták a munkát – mondta Varga Lőrinc, Norbi edzője.

Rivasz-Tóth Norbi (balar) és edzője Varga Lőrinc
Fotó: masz.hu

– Természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni. Tegyük hozzá, a mezőny nagyon erős és kiegyensúlyozott, az idei világranglistát nézve a tizenkettedik eredmény is 86 méter fölött van. Norbi legjobbja pedig 83,08 méter, amivel tavaly megnyerte az U23-as Eb-t. Mint tudjuk, minden verseny más és más, reméljük, ez most így lesz, és Norbi kiharcolja a legjobb tizenkettő közé jutást. Ahhoz persze egy újabb országos csúcs kell, de ez benne van Norbiban. Ahhoz viszont sok mindennek kell jönnie.

Berlinben szerdán délután rendezik a gerelyhajítás selejtezőjét, míg másnap a döntőt, reméljük, Rivasz-Tóth Norbert szereplésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában