KARATE

2018.10.11. 11:57

Civil összefogás: néptánccal a karatéért

A jászberényi kyokushin karatésok székházának, az Y Akadémia fejlesztéseit, egy újonnan épülő külső tornapályát támogatott a napokban fellépésével Jászberényben a Jászság Népi Együttes (JNE) azzal, hogy az előadás bevételét a helyi Yakuzák SE javára ajánlották fel.

Nagy sikert aratott a Jászság Népi együttes műsora

Forrás: Y Média

A karatésok október végétől majd úgy tudják viszonozni a segítséget, hogy figyelemmel követik a JNE szereplését a Fölszállott a páva című műsorban, és szavaznak a berényiek produkciójára.

A „Mi erre megyünk” című műsor nézői a Kárpát-medencében tehettek képzeletbeli utazást a JNE táncaival, a Dobroda zenekar és Pál Mihály, Makula Zoltán, valamint a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola gyermekeinek közreműködésével. A műsor elején Agócs Tibor, a Yakuzák SE elnökhelyettese, az Y Akadémia szakmai vezetője mondott köszönetet Szűcsné Urbán Máriának és Szűcs Gábornak.

Annak idején Szűcs Gábor, a népi együttes művészeti vezetője volt az, aki megkereste az Y Akadémiát, és felajánlotta a segítségüket, mert saját tapasztalati alapján tisztában van azzal, milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy civil szervezetnek, ha valóban színvonalas közösségi tevékenységet folytat és fejlődni szeretne. A néptáncosok és a berényi karatésok egymásra találása ily módon egy példaértékű civil összefogást hozott létre. Közel kétszázan vásároltak belépőt a jótékonysági előadásra.

Azóta elkészült a számvetés is, és kiderült, hogy a JNE több mint 400 ezer forintot táncolt össze az Y Akadémia számára. Ezzel egy hosszabb távú együttműködés kezdődhet a két népszerű szervezet között, hiszen az alapok közösek; hagyományőrzés, mozgás, kulturális értékőrzés és közösségi alkotókedv jellemzi mindkét közösséget.

Nagy sikert aratott a Jászság Népi együttes műsora
Fotó: Y Média

Arról nem is beszélve, hogy az Y Akadémia tagsága, illetve a sok-sok szimpatizáns október 26-tól szavazataival is segítheti a Jászság Népi Együttest, a Fölszállott a páva című műsorban. A JNE ugyanis meghívást kapott a „döntők döntőjére”, melynek során az eddigi évadok legjobbjai mérik össze a tudásukat. A továbbjutást az egyes fordulókban a közönség szavazatai döntik majd el, s ha majd tetszik a néptáncosok produkciója a karatésoknak, bizony, az is komoly támogatás lehet a Jászság Népi Együttes számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában