FRISSÍTVE/VÍZILABDA

2018.12.19. 20:10

Két másodperc hiányzott a szolnoki bravúrhoz

Közel állt a bravúrhoz a Szolnoki Dózsa, hogy legyőzze a címvédő, görög Olympiakosz csapatát, de a végjátékban kapott gól miatt meg kellett elégednie a döntetlennel.

nso.hu

Fotó: Csabai István

Teleki András közeli találatával indult a 2017-es Bajnokok Ligája-győztes Szolnok és a legutóbbi kiírás győztese, a görög Olympiakosz összecsapása. Egyáltalán nem jelentett meglepetést, hogy az első perctől óriási küzdelem zajlott a medencében.

Kezdetben az óriási elánnal küzdő szolnoki csapat akarata érvényesült, igaz, rendre csak egy-egy góllal vezetett. A vendégek csak loholtak az eredmény után, a harmadik negyedben aztán Paulo Obradovic révén először vezetett a címvédő görög gárda.

A folytatásban hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny, és óriási izgalmak következtek a végjátékban: úgy tűnt, hogy a Szolnok meg tudja nyerni a meccset, hiszen a válogatott Zalánki Gergő előbb 8–7-re, majd 9–8- ra alakította az állást. A vendéglátó alakulat azonban nem képtelen volt kivédekezni az utolsó másodperceket, Alekszandrosz Gunasz két másodperccel a vége előtt döntetlenre mentette az összecsapást.

– Győzelmi lehetőséget szalasztottunk el – mondta az első szolnoki gól szerzője, a mindössze húszéves Teleki András.

– Végig fegyelmezetten játszottunk, sok kiállítást harcoltunk ki, és a védekezésben is nagyon odafigyeltünk, rengeteget blokkoltunk. Sajnos az utolsó másodpercekben nem volt szerencsénk, így értékes két pontot veszítettünk, de a játékunk azért biztató volt a jövőre nézve. Ebben a szellemben kell folytatnunk jövőre.

– Nagyon kemény mérkőzést vívott a két kiváló képességű együttes – mondta a lefújást követően, Theodorosz Vlahosz, a görög gárda edzője. – A védekezésre fektettük a hangsúlyt, de nagyon sokallom – különösen nálunk – a kiállítások számát.

A második negyedtől felváltva vezettek a csapatok, a hajrában mindkettő nyerhetett volna, ám a végén nekünk kellett döntetlenre mentenünk a meccset.

Zsivko Gocics, a Dózsa edzője pedig azt nyilatkozta: – Győzelmet szalasztottunk el. Reméljük, hamarosan fordul a kocka, és mellénk szegődik a szerencse.

A folytatásban a Magyar Szuperkupáért száll vízbe a szolnoki legénység a Ferencváros vendégeként, szombaton 20.30-kor Budapesten, a Komjádi uszodában. A meccset az M4 Sport Tv közvetíti élőben.

SZOLNOKI DÓZSA – OLYMPIAKOSZ 9–9 (2–2, 2–2, 1–1, 4–4)

Vízilabda Aréna, 500 néző. V: Putnikovics (szerb), Margeta (szlovén)

SZOLNOK: Nagy V. – Bátori 1, M. Alekszics 1, PRLAINOVICS 2, KIS G. 1, ZALÁNKI 2, Angyal. Csere: Jansik D., Szatmári K., V. Rasovics 1, Lazics, Teleki 1. Edző: Zsivko Gocics

OLYMPIAKOSZ: Pavic – Gunasz 1, Argyropulosz, GENIDUNIASZ 3, Szkumpakisz, Mylonakisz, FUNTULISZ 2. Csere: Nikolaidisz, Derviszisz, Buslje, Murikisz 1, OBRADOVIC 2. Edző: Theodorosz Vlahosz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában