teremfoci

2019.01.26. 08:23

Meglepő eredménnyel végződött a rangadó

A Castrum-ex bajnokság második fordulója is gólgazdagnak bizonyult, a mérkőzések többsége élvezetes, jó színvonalú összecsapásokat hozott, akadt egy-két, a papírformának ellentmondó eredmény is.

Munkatársainktól

Még csak két fordulót rendeztek meg a terembajnokságból, de már így is akadtak izgalmas meccsek.

Fotó: Mészáros János

Már a nyitótalálkozó is ilyen volt, a Plural, fiatalokból álló gárdája, a nevében is „önbevalló” Oldsmobile-lal játszott küzdelmes meccset. Az „öregek” végig nagy lelkesedéssel hajtottak, a pluralosok csak egyszer találtak rést a védekezésükön, a gól nélküli második félidő után ez csak a döntetlenhez volt elegendő.

A Danyi Optika játékosainak elszántságán látszott, hogy mindenképp javítani akarnak a múlt heti vereség után, míg ellenfelük, a Toporgó azzal a szándékkal lépett pályára, hogy feledtesse az első fordulóban elszenvedett nagyarányú vereségét. Mindkét csapatnak jobban is ment valamelyest a játék, de végeredmény szempontjából lényeges góltermelésben a danyisok voltak a sikeresebbek.

Az A csoport utolsó mérkőzésén rangadóra került sor az Épszigker-Romix és a Build and Job gárdájának közreműködésével. A kisebb vitákat sem nélkülöző összecsapáson a helyzetkihasználásban jó napot kifogó Build and Job meglepetésre legyőzte a papíron talán esélyesebb tavalyi ezüstérmest.

A B csoportban az első fordulót sikerrel vevő Műszol játszott a bemutatkozáskor csalódást keltő Bowling Centerrel. Az első félidőben dinamikusabb is volt a Műszol, mint ellenfele, egy gólos vezetésükkel fordultak a csapatok. A második játékrészben viszont nagyobb sebességre kapcsoltak a bowlingosok, és a szerencsével sem álltak hadilábon, az eredmény megfordítása után pedig az ellenfélnek már nem volt reális esélye a pontszerzésre.

Még csak két fordulót rendeztek meg a terembajnokságból, de már így is akadtak izgalmas meccsek.
Fotó: Mészáros János

Úgy tűnik egyenletes teljesítményre képes a Build Dózer, ha csak az eredményeit vesszük alapul. Bár ez nem igazán vigasztalhatja játékosait, hiszen ismét csak egy pontot szereztek, igaz azt a győzelemért sok energiát mozgósító Castrum-Ex ellen. A meccs egészét nézve az eredmény igazságosnak mondható.

A csoport és a játéknap zárómeccsén az volt a kérdés, hogy a HYAB tapasztalt játékosai képesek-e komoly ellenállást kifejteni a jó erőben lévő Gyulatel-Törpök ellen. Kapusuk egészen kimagasló teljesítményével ez sikerült, a dolog szépséghibája, hogy csak az első félidőt lezáró sípszóig.

A második játékrészben már a bravúrok sorozata sem volt elegendő a sok futással kidolgozott helyzetek elhárítására, a „törpök” ismét magabiztos győzelmet arattak.

A harmadik forduló mérkőzéseit vasárnap 10 órától rendezik a Széchenyi Gimnázium tornacsarnokában.

A második forduló eredményei

A csoport: Plural FC–Oldsmobile 1:1, Danyi Optika–Toporgó 3:1, Épszigker-Romix–Build and Job 1:4.

A bajnokság állása: 1. Build And Job (13:1) 6 pont, 2. Plural FC (6:5) 4, 3. Danyi Optika (7:6) 3, 4. Épszigker-Romix (5:5) 3, 5. Oldsmobile (2:5) 1, 6. Toporgó (1:12) 0 pont

B csoport: Műszol–Bowling center 3:5, Castrum-Ex–Build Dózer 2:2, Gyulatel-Törpök–HYAB 5:1.

A bajnokság állása: 1. Gyulatel-Törpök (10:2) 6 pont, 2. MŰSZOL (6:6) 3, 3. Bowling (6:8) 3, 4. Build Dózer (5:5) 2, 5. CASTRUM-EX (3:5) 1, 6. HYAB (4:8) 1 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában