KÉZILABDA

2019.02.13. 11:42

Revansot venne a Szolnok az őszi fiaskóért

Rögtön egy rangadóval indul a tavaszi szezon az NB II-es Szolnoki KCSE számára, amely szombaton 19 órakor a nálánál mindössze két ponttal többet gyűjtő, hetedik helyen álló Dunaújvárost látja vendégül.

Pabar Gyula

Lengyel Zoltánék (balra) a Dunaújváros ellen kezdenek.

Fotó: Csabai István

Hazai győzelem esetén Takács Péterék befognák riválisukat a tabellán, de ami igazán fűti őket, az a visszavágás vágya, ugyanis a bajnokság nyitófordulójában négy góllal alulmaradtak (34–30) a Fejér megyei csapat otthonában.

– Heti három edzéssel készültünk a februári folytatásra, ezalatt három edzőmeccset is lejátszottunk a szintén NB II-es Abony, Kunszentmárton és Túrkeve ellen – újságolta a szolnoki gárda játékos-edzője.

– Azt gondolom, hogy a támadójátékunkkal sokkal kevésbé lesz bajunk, mint a védekezésünkkel, ezért az elkövetkező napokban kifejezetten erre helyezzük a hangsúlyt. Örülök neki, hogy a maródiak egytől egyig felépültek sérüléseikből, vagyis ismét teljes kerettel tudunk majd kiállni. Sőt, még erősödtünk is, hiszen a legutóbb Abonyban kézilabdázó Mészáros Gábor is csatlakozott hozzánk.

Lengyel Zoltánék (balra) a Dunaújváros ellen kezdenek.
Fotó: Csabai István

Takács Péter soron következő ellenfelükről is ejtett néhány szót.

– Szeretnénk jól kezdeni az évet, így talán mondanom sem kell, mennyire fontos, hogy behúzzuk az első hazai meccsünket. Habár ez cseppet sem lesz könnyű feladat, mivel a dunaújvárosi csapatot javarészt fiatalok alkotják, akik jó fizikumúak és rengeteget futnak. Ebből kifolyólag döntő jelentőségű lesz, hogy milyen gyorsan tudunk majd visszarendeződni védekezésben, valamint hogy a támadásainkat jó arányban fejezzük be góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában