kosárlabda/Frissítve

2019.04.20. 20:38

Ismét a Jászberény nyerte a megyei rangadót

Izgalmas, változatos, indulatoktól sem mentes összecsapást követően a jászberényi kosárcsapat két héten belül másodszor is legyőzte az Olajt, most a középszakasz harmadik fordulójában.

Varga Csaba

Az Olajnál ismét számíthattak Vojvoda Dávid játékára, míg a berényieknél eltiltását követően visszatért Djorde Pantelics és a sérüléssel bajlódó Nemanja Alekszandrov is Cseh György is ott volt a bemelegítésnél. Telt ház előtt igaza rangadó hangulatban kezdődött a két megyei rivális összecsapása.

Vojvoda triplával nyitott, majd Luksa Andric közelije is célba ért, a hazai oldalon Pantelics szerezte meg az első kosarat. Gyorsabban és pontosabban játszottak az elején a a közönségük által űzött-hajtott vendégek, 10-18-as állást követően Kerpel-Fronius Balázs és Damier Pitts pontjaival azonban egy 15-4-es rohammal fordított a JKSE.

A folytatásban Pitts betőréseivel rendre jól bontotta meg a vendégek védekezését. Pantelics pedig rutinosan játszott mindkét palánk alatt. és a pontokkal sem maradt adós a szerb légiós. Zárkózgatott az Olaj, de a vendégpontokra mindig jöttek a hazai válaszok, 50-41-es állásnál mehetek pihenőre a csapatok.

A fordulást követően Nemanja Milosevics és Vojvoda triplájával közelítettek a vendégek, Közben dúlt az ember-ember elleni harc a pályán, a játékvezetők igyekeztek kézben tartani a a meccset, több kevesebb sikerrel. Közben Alekszandrov és Jaylin Airinton is megkapta negyedik személyi hibáját.

Vojvoda vette hátára az övéit a hátvéd pontjaival fordítottak a vendégek. A 28. percben Tóth Ádám és Pantelics sokadik afférja után videóztak a játékvezetők. A Pantelics heves reklamálásért technikai hibát, míg Tóth könyöklésért sportszerűtlen hibát kapott, mivel az utóbbi játékosnak ez már a második volt, ebben a műfajban, mehetett az öltözőbe.

Ebből öt pontot dobott a JKSE, hiszen Pantelics a két büntetőt követően, kisvártatva egy triplát is beszórt, így 58-64 után egy pontra csökkent a vendégek előnye. Annyi idő azonban még volt a negyedből, hogy Vojvoda is a helyére tegyen egy triplát, 63-67.

A záró felvonásban Pantelics gyorsan egyenlített, majd egy vitás esetet követően, ismét videóztak a bírók, majd Andric ellen fújtak sportszerűtlen hibát, tegyük hozzá ez egy nagyon vitatható ítélet volt.

Az utolsó öt percben jobban jöttek ki a dobópárbajból a vendéglátók. Pitts nyolcadik tripla kísérlete már célba ért, 81-76.

Majd nem sokkal utána Pitts második távolija is beesett, amivel már 86-77-re vezettek a kék-fehérek. Innen már sem ideje sem energiája nem volt az Olajnak a fordításhoz. A hazai szurkolók pedig felállva, önfeledten ünnepelték csapatukat, akik két héten belül másodszor is legyőzték a címvédő szolnoki együttest.

– A Jászberény nagyszerűen használta ki a lehetőségeit – mondta Dragan Alekszics, az Olaj vezetőedzője – , melyek abból adódtak, hogy nem működött úgy a védekezésünk, ahogyan az alapszakasz nagy részében. Védekezésben vissza kell találnunk az eredeti útra, és akkor sikeresebbek lehetünk.

A Jászberény vezetőedzője, Nikola Lazics pedig azt mondta, az nso.hu-nak: – Nagyon nehéz mérkőzés volt ez az edzőknek, a játékosoknak és a játékvezetőknek is. Hét közben sok problémával küzdöttünk, de most nagyon jól játszottunk. Büszke vagyok a fiúkra, mert úgy gondolom, hogy megérdemelten győztük le az elmúlt tíz év legjobb magyar csapatát.

JP AUTO-JKSE–SZOLNOKI OLAJ KK 90–82 (25–22, 25–19, 14–26, 26–15)

Belvárosi Játékcsarnok, 900 néző. V: Benczur, Ádám J., Balog Gy.

JÁSZBERÉNY: PITTS 32/6, RAKICS 12/6, Brbaklics 6/3, Alekszandrov 5/3, PANTELICS 21/6.Csere: KERPEL-FRONIUS B. 11/9, Czirbus 3. Edző: Nikola Lazics

SZOLNOK: Airington 3/3, VOJVODA 31/21, Rudner, N. MILOSEVICS 19/9, ANDRIC 15/3.Csere: Malesevics 8, Tóth Á. 6, Frank. Edző: Dragan Alekszics

Az eredmény alakulása: 4. perc: 7–10. 8. p: 20–20. 14. p.: 35–26. 15. p.: 37–28. 18. p.: 43–36. 23. p.: 52–48. 25. p.: 54–50. 29. p.: 63–67. 34. p.: 71–71. 35. p.: 74–73. 38. p.: 83–76

Kipontozódott: Rudner (37. p.), Andric (40. p.)

Kiállítva: Tóth Á. (28. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában