röplabda

2019.04.25. 10:57

Nagy változások előtt áll a jászberényi csapat

A Jászberény VT utolsó előtti mérkőzésére készül a női Extraliga kvali­fikálókörében, a jászsági hölgyek csütörtök 19 órakor lépnek pályára a Haladás otthonában.

Varga Balázs

Deme Gábor ősztől szakmai igazgatóként dolgozik tovább.

A berényi gárdának minden bizonnyal mindkét összecsapását meg kell nyernie, hogy megszerezze a kvalifikálókörös első, összesítésben pedig az ötödik helyet, ehhez először Szombathelyen kell begyűjtenie a három pontot. Kérdés, a hölgyek mennyire tudnak csak a bajnokira koncentrálni, mivel közben zajlik az élet a klub háza táján.

Az egyik nagy horderejű hír, hogy a következő szezonban új vezetőedzője lesz a csapatnak, mégpedig Makai Péter, aki eddig a serdülő- és ifjúsági együttesek mellett dolgozott, így Deme Gábor – akivel a gárda többek között Magyar Kupa-bronzérmet szerzett – a továbbiakban szakmai igazgatóként vesz részt a klub életében.

Az elmúlt napok történéseinek másik kiemelt híre, hogy Lékó Lilla, a gárda saját nevelésű liberója és meghatározó játékosa a bajnokság végeztével távozik a csapattól.

A szurkolóknak és az együttes szimpatizánsainak írt búcsúlevelében azzal indokolja döntését, hogy új impulzusokra van szüksége, ám fájó szívvel igazol el. Természeten az utolsó két bajnokin ő is mindent bele ad majd, akárcsak Natasa Szavovics, a berényiek légiósa, aki optimistán várja a szezon zárását.

Deme Gábor ősztől szakmai igazgatóként dolgozik tovább.
Fotós: Gémesi Balázs

– Jónak tartom, hogy sok időnk volt felkészülni ezekre a mérkőzésekre, az esély megvan, minden csak rajtunk múlik. Remek forgatókönyv lenne, ha nyernénk Szombathelyen, majd hazai győzelemmel zárnánk a Kaposvár ellen. Nagyon magabiztos vagyok, képesek vagyunk rá, hogy mindkét meccset behúzzuk – nyilatkozta a klub honlapjának a szerb játékos.

Mindenesetre a jászberényi hölgyeknek nem lesz könnyű dolguk, mert bár a Haladás elég hektikus, az élen álló Kaposvárt nagy csatában legyőzték márciusban. Azonban szerencsére a Berénynek a saját kezében a sorsa.

Női Extraliga, kvalifikálókör:

1. Kaposvár 6 2 19:8 18

2. Jászberény 6 2 19:9 17

3. MTK 6 2 19:11 16

4. Haladás 4 4 15:14 13

5. Budaörs 1 7 10:23 5

6. Balatonfüred 1 7 6:23 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában