jégkorong

2019.05.16. 09:54

Minél több gyereket szeretnének bevonni a szolnoki hokiéletbe

Már elbontották Szolnokon a jégpályát, melyet ősszel majd újra felépítenek, ám a helyi hokiklub, a Szolnoki Orcas HC fiataljai nem hagyják abba az edzéseket, amelyeket már Bálint Arthur – aki játékosként bajnoki címet nyert 1990-ben a Jászberényi Lehel tagjaként – irányít. A szakembert május 1-jén nevezték ki a klub vezetőedzőjének, akinek tehát nem sok ideje volt megismerni az egylet működését, de máris belevetette magát a munkába.

Varga Balázs

Bálint Arthur (hátul) irányításával szárazedzést tartanak a Szolnoki Orcas HC fiatal hokisai.

Fotó: Csabai István

– Elsődleges célunk a gyermekek toborzása, hogy már egészen kicsi, öt-hat éves kortól minél többen elkezdjenek jégkorongozni nálunk, tehát már az óvodásokat is szívesen várjuk – mesélt hírportálunknak a tervekről Bálint Arthur.

– Jelenleg három korosztályunk van, az U8-as, az U10-es és az U12-es, viszont egyelőre negyven gyermek hokizik nálunk, ezt a létszámot nyilván szeretnénk felduzzasztani, hiszen egy csapatba kell legalább tizenöt mezőnyjátékos és két kapus, de nem árt, ha többen vannak, mivel ha valaki közben abbahagyja, megunja, a bajnokságot akkor is végig kell játszanunk, ami rövidebb kerettel nem megy.

Szolnokon ősszel nyitott meg a jégpálya, amely nyilván nagyban elősegítette, hogy minél több gyermek kapjon kedvet a jégkoronghoz, legalább kipróbálás szintjén, de persze a klubnál azt szeretnék elérni, hogy aki elkezdte, meg is ragadjon itt. Ám most már nincs jég Szolnokon, hiszen a sátorpálya csak őszre épül meg újra, de az élet addig sem áll meg.

– Június közepéig, amíg tart az iskola, szárazedzést tartunk, korosztályonként heti háromszor, aztán szünet, majd augusztus 15-től edzőtáborozás várható, illetve no­vemberig, amíg újra fel nem épül a sátor, átjárunk majd Jászberénybe edzeni, amelynek a fiókcsapata vagyunk, legalábbis addig mindenképp, amíg nem lesz jégcsarnok Szolnokon is.

– Habár tavasszal és nyáron kissé mostoha körülmények várnak a gyerekekre – már ami a jég hiányát illeti –, de szerencsére ez nem szegi kedvüket, ugyanolyan lelkesen készülnek ilyenkor is. Persze ehhez az is kell, hogy a szülők is támogassák őket, de úgy látszik, ez nem okoz gondot.

Bálint Arthur (hátul) irányításával szárazedzést tartanak a Szolnoki Orcas HC fiatal hokisai.
Fotó: Csabai István

– A gyerekek és a szülők is érdekesnek, látványosnak találják a jégkorongot, sokan fociznak is mellette, de úgy látom, a hoki jobban vonzza őket, hiszen nem egy szokványos sportág, amit bárki bárhol tud űzni – zárta gondolatait a szakember.

Habár Szolnokon a jégkorong nem tekint nagy múltra, úgy tűnik, az igény megvan rá, és szerencsére a lehetőség is adott a sportág űzésére megyeszékhelyünkön is. Nyilván időbe telik, míg egy ilyen fiatal klub megnő, de a munka zajlik, a gyerekek legnagyobb örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában