Kosárlabda

2019.06.16. 16:50

Lépéselőnyben van a Pécs

Nem sikerült a tartalékos Olajnak a bronzcsata első felvonása, mert a jól játszó PVSK sima győzelmet aratott a Tiszaligetben.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A kezdés előtt a szolnokiak egyik szponzora, a Strabag megosztott fair-play díjat adott Sztrahinja Milosevicsnek és Luksa Andricnak. Majd az utóbbi két játékost és Báder Márton sportigazgatót Tóth Zoltán, az Olaj KK ügyvezető igazgatója búcsúztatta el, mindhárman távoznak a klubtól.

A közönség rendesen megünnepelte a három kiváló sportembert. A szurkolók közben egy hatalmas transzparenst feszítettek ki: „Köszönünk mindent Zsolt!” felirattal, ezzel köszönték meg a búcsúzó klubtulajdonos, Dr. Nyerges Zsolt húszévnyi munkásságát.

A fentebb említett két Dél-szláv légiós, Benke Szilárd és Kovács Péter után Tóth Ádám is kidőlt a sorból, a rutinos center Achilles problémái miatt nem vállalata a játékot.

A Körmendet ötmeccses elődöntőre kényszerítő pécsiek semmit nem bíztak a véletlenre, Kameron Taylor, Veljko Budimir és a rutinos pontgyáros Andrija Csirics vezérletével már az első negyedben nagyon meglódultak, 18-32. Az Olaj ebben felállásban nem lelte a ritmust, ráadásul a pécsiek extrán védekeztek Vojvoda Dávidon.

A félidő hajrájában húsz pontra hízott a különbség a felek között, ekkor még úgy tűnt, hogy szorosabb is lehet a meccs. A fordulást követően sem lett szorosabb a meccs, a PVSK továbbra is extrán, közel ötven százalékkal, míg az Olaj csak harmincnégy százalékkal dobott a mezőnyből. Ráadásul tovább szűkült a hazai rotáció, mert Nemanja Malasevicset második sportszerűtlen hibája után kiállították a játékvezetők.

Mindent elmond a mérkőzésről, hogy a 26. percben a pécsiek két embere Csirics és Taylor 44 pontot termelt, míg az Olaj csapata 45 egységnél járt. Kisvártatva 44-73, tehát harminc pont lett távolság a küzdők között. A záró negyedben Pallai Tamás és Vojvoda Dávid révén kozmetikázta az eredményt az Olaj.

A hazai tábor pedig a mínusz negyven pontos hátrány dacára ünnepelte az övéit, megköszönve az egész éves erőfeszítést, többek közt a Magyar Kupa győzelmet. A bronzcsata azonban még nem ért véget, szerdán Pécsett randevúznak a felek.

Az Olaj csapatkapitánya,, Vojvoda Dávid szerint mindent el fognak követni, hogy revánsot vegyenek a PVSK-n.

– Elismerésem a Pécsnek, rendkívül jól játszottak a mai mérkőzésen. Mi megtettünk mindent, de ma ennyi volt bennünk. Szerdán remélem tudunk nyerni, megpróbálunk mindent, hogy szombaton újra találkozzunk a Tiszaligetben. Köszönjük a közönségnek a buzdítást, olyan volt a hangulat, mint a bajnoki döntőn...

SZOLNOKI OLAJ KK – Pécsi VSK-VEOLIA 68–106

(18–32, 20–27, 14–22, 16–25)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1000 néző. V: Benczur, Tőzsér, Nagy V.

SZOLNOK: Vojvoda 15/3, AIRINGTON 15/9, Pallai 7/3, Malasevics 4, N. Milosevics 14. Csere: Rudner 8/6, Taiwo 5, Csák, Frikker, Frank. Edző: Dragan Alekszics

PÉCS: Pongó M. 6, TAYLOR 31/12, CSIRICS 20/6, BUDIMIR 16/6, Horti 3. Csere: Wright 10, Antóni 6/6, DEMETER 12/3, Bíró L., Olasz 2. Edző: Csirke Ferenc

Az eredmény alakulása:

4. perc: 4–6. 7. p.: 8–19. 13. p.: 22–41. 17. p.: 31–51. 24. p.: 41–65. 28. p.: 46–76. 34. p.: 56–95. 38. p.: 63–106

Kipontozódott: Airington (36. perc.)

Kiállítva: Malasevics (24. perc.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában