LABDARÚGÁS

2019.07.18. 18:45

Az izraeli csapat ellen is helytállt a Szolnoki MÁV FC

Nincs megállás, a napi edzések mellett tesztmeccseket is játszik a másodosztályban újonc Szolnoki MÁV FC legénysége. Szerda este a szlovákiai Somorján edzőtáborozó izraeli Kirjat Smóná csapatával találkoztak, a mérkőzést a dunaszerdahelyi futballakadémia centerpályáján rendezték meg.

Varga Csaba

Fotó: Fodor Orsolya

Az izraeli csapatról tudni kell, hogy az elmúlt évadban a tizedik helyen végzett az ottani Szuper Ligában. Előtte azonban rendre a közvetlen élmezőnyben szerepeltek, az elmúlt tízből öt évadban is érdekeltek voltak a Európa-liga küzdelmeiben.

Már a második percben gólt ért el az izraeli gárda, a Costa Rica-i légiós, John Jairo Ruiz 25 méteres, sorfalon megpattanó szabadrúgása Molnár-Farkas Tamás hálójában kötött ki. Ezt követően bár mindkét oldalon akadtak helyzetek, az eredmény már nem változott.

– Hullámzó volt a játékunk – mondta Csábi József, a MÁV FC vezetőedzője.

– De voltak jó periódusaink a meccsen. A lényeg, hogy jó edzőpartnernek bizonyultunk, nem feledve, hogy ellenfelünk hosszú idő óta az izraeli Szuper Ligában szerepel. Sok ilyen mérkőzésre volna szükségünk.

Hír még a csapat háza tájáról, hogy Bárdos Bence és Kulcsár Hunor mellett Sigér Ákos tudását is teszteli a héten a szolnoki szakvezetés. Utóbbi futballista az elmúlt évadban Cegléden szerepelt, a Ferencvárosban játszó Sigér Dávid testvéröccséről van szó.

A szolnokiak ma 18.30-kor Törökszentmiklós, szombaton pedig a Grosics Akadémia vendégei lesznek.

Kirjat Smóná (izraeli) – Szolnoki MÁV FC 1–0 (1–0)

Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz, Papp Sz., Horgosi, Szabó R., Bárdos – Tóth B., Tisza K., Földi M. – Simon A., Rokszin. CSERE: Kovács O., Vólent, Sigér, Annus, Kulcsár, Laczkó, Kotula, Sitku, Berdó. Vezetőedző: Csábi József

Gólszerző: Ruiz (2.)

További edzőmérkőzések: Tiszafüred–Andornaktálya 12–2, Fegyvernek–Tiszaföldvár 1–3, Tószeg–Nagykáta 2–3, Újszász–Szászberek 4–0, Kunhegyes–Tiszaszentimre 6–2, Mezőtúr–Szarvas 0–8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában