Kajak-kenu

2019.07.29. 10:03

Párosban aranyat szereztek a szolnokiak

A szezon elején még úgy volt, hogy Szeged lesz a házigazdája a felnőtt magyar bajnokságnak, mondván a versenyzők hangoljanak az augusztus végi kvalifikációs világbajnokságra, amelynek ugyebár a Maty-éri pálya ad otthont.

Varga Csaba

Aztán a honi szövetség úgy döntött, hogy az ob-nak ismét a jól bevált szolnoki holt-tiszai versenypálya legyen a helyszíne, amelyet nem mellesleg kedvelnek a versenyzők. Az elmúlt években az ob-t rendre a világbajnokság után rendezték, ezért legjobbjaink közül többen is távol maradtak, mondván: hosszú volt az évad, az ob már nem fér bele az ütemtervbe. Most a vb előtt egy hónappal többen jelezték, hogy nem illeszkedik bele felkészülési programjukba az országos bajnokság.

Tegyük hozzá, hogy legjobb kajakosaink és kenusaink évek óta szállítják az érmeket felnőtt- és utánpótlásszinten egyaránt, ezért senki nem kérdőjelezi meg döntésük jogosságát. Így viszont a sportág második vonala, valamint a fiatalok is dobogós és értékes helyezéseket szerezhetnek az országos bajnokságon.

Az elmúlt három napban aztán megyénk fiataljai is megmutatták tudásukat. Bogár Gábor, a Szolnoki Kajak-Kenu Klub kiválósága a győri Erdőssy Csabával az oldalán megnyerte az 1000 méteres versenyt. Ugyanezen a távon a hölgyek kajak négyesének viadalában a Tiszafüredi City-Gas csapata a Fülöp Fatime, Fülöp Fanni, Szabó Lili, Pető Adél összeállításban ezüstérmet szerzett.

Sőt, az utóbbi egység 500 méteren bizonyított, a harmadik helyen ért célba. Párosban, 1000 méteren a Pető Adél, Fülöp Fanni duónak pedig ugyancsak a bronzérem dukált. A fürediek közül 5000 méteren Kulcsár Csenge a harmadik, Párdi Viktória a negyedik, Pető Adél az ötödik, míg Fülöp Fanni a hetedik helyen zárt vasárnap délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában