LABDARÚGÁS

2019.08.07. 11:01

A MÁV FC a Budafoki MTE vendége lesz szerdán este

Sűrű a program a másodosztályban, hiszen a rajt után szerdán már hétközi fordulót rendeznek, a Szolnoki MÁV FC pedig a Budafoki MTE otthonába utazik (kezdés: 19 óra).

Varga Balázs

A húszéves Földi Marcell (középen) a Vác FC elleni nyitányon az első gólját szerezte a másodosztályban.

Fotó: Mészáros János

A Vác elleni 2–1-es győzelemmel megszerezték a kék-fehérek az első pontjaikat, melyekhez szerencsére nem kellett sokat várni. A szoros találkozón elért siker persze nem jött könnyen, amelyben közrejátszott az is, hogy több játékosnak is ez volt élete első NB II.-es mérkőzése. Ilyen volt Földi Marcell is, aki rögtön meg is szerezte első találatát a másodosztályban.

– Örülök az első NB II.-es gólomnak, ezért jár majd a pizza a srácoknak. Nem játszottunk annyira jól, viszont ez is csak egy meccs volt a sok közül, amit sikerült megnyernünk – mondta a húszesztendős középpályás.

A szolnoki támadójáték még akadozott a rajton, és valószínűleg többekben még jobban ott volt a kezdeti drukk a kelleténél. Remélhetőleg ennek már nyoma sem lesz a mai találkozón, a hidegebb fej pedig nem fog ártani, mert el kell kerülni az olyan szabálytalanságokat, amelyből a tizenegyes is kialakult a Vác ellen. Ugyanez a hiba most nem bizonyult végzetesnek, de nehezebb ellenfelek ellen egy hasonló momentum pontokba kerülhet.

A Budafok egyébként szintén győzelemmel kezdett, meglepetésre 3–0-ra nyertek a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában. Ebben leginkább az volt váratlan amúgy, hogy ilyen simán intézték el a kék-feketéket. A BMTE az előző idényben a 16. helyen végzett, de a kieséstől nem kellett igazán tartaniuk, csupán a szezon vége sikerült gyengébbre. Az új évadban azt tűzték ki célul, hogy a felsőházban végeznek, ahová a Szolnok is vágyik. Ennek eléréséhez a MÁV FC-nek az ilyen mérkőzéseket nem szabad elveszítenie, bár még nehéz felmérni, milyen játékerőt képviselnek a budafokiak, de egy pontszerzés mindenképp biztató lenne a jövőre nézve.

A húszéves Földi Marcell (középen) a Vác FC elleni nyitányon az első gólját szerezte a másodosztályban.
Fotó: Mészáros János

A 2. forduló párosítása

Szerda, 17.30: Balmazújváros–Szeged, Nyíregyháza–Dorog, Kazincbarcika–Békéscsaba, Tiszakécske–Ajka

19.00: Budafok–Szolnoki MÁV, Szombathelyi Haladás–Siófok, Vác–Csákvár, MTK–Budaörs (tv: M4 Sport), Vasas–Soroksár, Győr–Gyirmót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában