Evezés

2019.08.26. 09:30

Hétfőn délben javíthat a szolnoki evezőspáros

Az MTI információi alapján Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban futamgyőztesként jutott tovább a legjobb 24 közé vasárnap a Linzben zajló, olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokság első versenynapján.

Varga Csaba

Galambos a verseny eredményközlője alapján 7:18,730 perces eredménnyel ért célba, és ezzel magabiztos győzelmet aratott a szám első előfutamában. Az idén Európa-bajnok evezős így kihagyhatja a hétfői reményfutamot, és szerdán folytatja szereplését.

A könnyűsúlyú egypárban – amely nem olimpiai szám – 33 versenyző nevezett. A normálsúlyú kormányos nélküli ketteseknél a magyar női egység, Polivka Dóra és Krémer Eszter 7:30,750 perces eredménnyel előfutamában a negyedik helyen végzett, amivel egyből bejutott a 24 versenyző közé.

A férfiaknál a szolnoki kötődésű Simon Béla és Juhász Adrián páros 6:45,690 perces idővel futamában a hatodik, utolsó helyen végzett, és a ma déli reményfutamban folytathatja majd a szereplését. Futamukban majd a három rivális közül legalább kettőt kellene megelőzniük a továbbjutásért. A páros tagjainak ismét nevelőedzőjük, Molnár Dezső a mesterük.

Mindkét versenyszám szerepel majd a jövő évi tokiói olimpiai játékok programjában, a nőknél 25, a férfiaknál 28 egység indult, a világbajnokságon a legjobb 11 szerez kvalifikációt.

Ugyancsak ma fog versenyezni a könnyűsúlyú kormányos nélküli párosban induló szolnoki Furkó Kálmán, akinek a győri Szabó Bence a társa. Róluk tudni kell, hogy az idei U23-as világbajnokságon bronzérmet szereztek ebben a hajóosztályban. Most a felnőttek mezőnyében bizonyíthatják tehetségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában