KOSÁRLABDA

2019.09.03. 17:55

Harminc ponttal nyert az Olajbányász

Újabb tesztmeccset játszott a Szolnoki Olajbányász, méghozzá a kunszentmártoni sportcsarnokban, ahol a paksi Atomerőmű SE csapata volt a vetélytársuk.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az első negyedben még fej-fej mellett haladtak a felek, aztán robbantott az Olaj, és nagyszünetig 15 pontos előnyt szerzett, 48-33. A folytatásban sem volt izgalom, a szolnoki csapat közönsége vastapsától kísérve magabiztos harminc pontos győzelmet aratott.

Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE 95-65 (25-21, 23-12, 29-16, 18-16)

SZOLNOK: Smith 11/3, Jones 18/6, Rudner 16/12, Juhos 2, Morant 8. Csere: Krisztics 11/3, Kovács P. 5/3, Tóth N. 4, Frank 2, Tucker 12/3, Pallai 4/3, Taiwo 2. Vezetőedző: Dragan Alekszics

PAKS: Kovács Á. 8/6, Harris 16/6, Coleman 13/3, Lóránt 9, Porter 10. Csere: Kis R. 9, Szalai, Kalmár, Valerio Bodon. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics

Sajnos a szolnokiak örömébe üröm is vegyült, ugyanis a válogatott erőcsatár, Juhos Levente a jobbkezén kézközépcsonttörést szenvedett. A balszerencsés sérülés az edzőmérkőzés első negyedében történt, amikor egy labdáért folytatott küzdelemben a jobbkezének gyűrűsujja és a középső ujja visszahajlott.

Az iszolnok.hu információi szerint a játékossal azonnal a szolnoki Hetényi Géza kórházba siettek, ahol megállapították, eltört Levente négyes kézközépcsontja. Jó hír, hogy a spirális törés ellenére nem mozdult el a csont, az ízületek is stabilak maradtak, így nincs szükség műtétre. A kosaras gipszet kapott, várhatóan nyolc hétig nem számíthatnak a játékára.

Dragan Alekszics együttese azonban folytatja a tesztmeccsek sorát, szerdától péntekig egy belgrádi tornán, sorrendben a román Kolozsvár, a szerb OKK Beograd és a montenegrói Mornar Bar csapatával találkoznak.

Majd szeptember 9-10-én Nagyváradon, az Antonio Alexe emléktornán lépnek pályára. Piros-feketék hétfőn a Nagyváraddal, másnap pedig a macedón MZT Szkopje csapatával mérkőznek, mindkét összecsapás 18 órakor kezdődik.

Kovács Péterék első hazai edzőmeccsükön szeptember 18-án, szerdán a Kecskemétet, majd rá három napra a Debrecen gárdáját fogadják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában