FRISSÍTVE

2019.10.06. 14:45

Az Olajbányász nyerte a megyei rangadót

Hiába kezdte jobban a megyei rangadót a vendég jászberényi csapat, az Olajbányász hamar utolérte vetélytársát, a második félidőben már csak a különbség volt a kérdés. A piros-feketék magabiztosan gyűjtötték be idei első győzelmüket.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Nikola Lazics, a jászberényiek edzője arról beszélt a meccs előtt, hogy héten sérülések és betegségek nehezítették a heti munkát, Lamarcus Reed nem is tudta vállalni a játékot. A hazai oldalról Dragan Alekszics azt mondta, hogy már csak kézsérüléssel bajlódó Juhos Leventét kell nélkülözniük, Pallai Tamás ugyanis felépült bokasérülésből. Mindezt bizonyítva a felek U20-as meccsén 20 ponttal járult hozzá az övéi 84-62-es győzelméhez.

A felnőttek derbijén közel telt ház biztatta a csapatokat. Jászberényből szép számú szurkolósereg érkezett a megyeszékhelyre. A kék-fehér hívek örülhettek az elején, hiszen Nemanja Alekszandrov két triplával nyitott, közeben Andre Jones is betalált távolról, mivel Phillip Miller is eredményes volt, Alekszics edző gyorsan magához rendelte tanítványait, mondván el kéne kezdeniük játszani. Szerencsére megfogadták a mesterük tanácsait Jones mellett Dakarai Tucker és Demetris Morant is egyre jobban felvette a ritmust, az utóbbi jól fogta a vendégek rutinos centerét, Djorde Pantelicset. A második negyedben Kovács Péter betörés góljával már 36-32-re az Olaj vezetett. Közben Alekszandrov a harmadik személyi hibáját is megkapta, edzője le is ültette a magasbedobót. A több könnyű kosarat is szerző hazaiak pedig a nagyszünetig tíz pontra távolodtak el megyei riválisuktól, 46-36.

A fordulást követően Morant dupláival és Jones triplájával egy 7-0-s szériát repesztett az Olaj, innen már nem tudott visszajönni a meccsbe a Jászberény. Később az addig inkább gólpasszokat adó Kenneth Smith is jól célzott kintről, a berényiek nem adták fel, de nem tudták megnehezíteni vendéglátóik dolgát. Az Olajbányász magabiztos győzelmét nem fenyegette veszély. A lefújás után mindkét szurkolótábor köszöntőtte az övét, egyértelmű, hogy csak a hazai hívek örülhettek igazán.

– Jól kezdett a jászberényi csapat, de hamar összeszedtük magunkat, és végig kontrolláltuk a mérkőzést – fogalmazott Dragan Alekszics. – Ki kell emelnem a kettő a kettő elleni védekezésünket, amely erre a meccsre már teljesen összeállt. Ezért elismerésem a csapatnak.

Nikola Lazics pedig azt mondta: – A Szolnok nagy energiával játszott, nálunk ismét nagyon sok volt az eladott labda, illetve a támadólepattanókat is jól szedte az ellenfél. A jó kezdésünk után a Szolnok jobban játszott, mint mi, és sajnos sok könnyű kosarat kaptunk. Sok munka vár még ránk.

SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ – JÁSZBERÉNYI KSE 89–75 (28–26, 18–10, 27–15, 16–24)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1730 néző. V: Cziffra, Mészáros B., Vida.

SZOLNOK: SMITH 7/3, JONES 24/12, Kovács P. 2, Krsztics 4, MORANT 18. Csere: TUCKER 22/18, Rudner 5/3, Pallai 3, Tóth N., Taiwo 4, Csák, Frank. Edző: Dragan Alekszics

JÁSZBERÉNY: Staten 13, MILLER 25/6, Mészáros M. 4, Alekszandrov 13/9, Pantelics 2. Csere: Brbaklics 9, Marinkovics 2, Ruják B. 4, Peringer 3. Edző: Nikola Lazics

További eredmények: Szedeák–Falco KC 90-100, Sopron–Körmend 80-84, Oroszlány–DEAC 72-87, Alba Fehérvár–Atomerőmű SE 88-83, Kaposvár–ZTE 76-82, KTE–PVSK meccset december 18-án játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában