ASZTALITENISZ

2019.10.15. 12:34

A Volán játékosai álltak asztalhoz a fővárosi viadalon

A közelmúltban Budapesten rendezték meg a kelet-magyarországi újonc- és serdülő-ranglistaversenyt, amelyen a szolnoki Jászkun Volán Sport Club négy fiatal versenyzője állt asztalhoz.

Szöllősi Péter

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Barna Ádám a főtáblán erőnyerőként kezdett, de a negyeddöntőbe jutásért alaposan meg kellett küzdenie a jó formában játszó Kajcsa Tamással (BVSC), de 3:2-re (11, –9, 10, –6, 7) győzni tudott. A nyolc között a második kiemelt Tótin Kristófot (Cegléd) remek játékkal verte 3:2-re (–9, 5, –8, 7, 8), és a döntőbe kerülésről is csak minimális különbséggel – 3:2 (5, –9, 8, –9, 6) – maradt le a későbbi győztes Oroszki Péterrel (Dunakeszi) szemben. A harmadik helyért 2:0-ra (5, 7) kikapott ugyan Bíró Bálinttól (BVSC), de ettől függetlenül bronzérmesként zárt a viadalon.

Csór Laura az újonc lányoknál menetelt sokáig, a nyolc között Ungureán Dorkát (Cegléd) verte 3:1-re (11, –9, 11, 9), de az elődöntőben Hangai Flórával (Szeged) nem bírt – itt is 3:1 (9, –6, 3, 6) lett a végeredmény. Végül a harmadik helyért vívott találkozón is alulmaradt Fónagy-Árva Zsófiával (Tiszaújváros) szemben 2:1-re (–7, 9, 8), így a volános asztaliteniszező negyedikként végzett a ranglistaversenyen.

Móricz Zsombor újoncban és serdülőben is továbbjutott a csoportjából, majd az U13-as főtáblán Kasa Zsombor (Szeged) ellen búcsúzott 3:0-s (4, 9, 6) mérkőzés végén, míg az U15-ös korosztályban Nagy Dávid (Dunakeszi) ellen szintén 3:0 (4, 4, 8) arányban szenvedett vereséget. Zsigmond Ramón a körbeverésből pechesen jött ki, így nem került fel a főtáblára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában