Vízilabda

2019.11.12. 10:41

Dózsások is vízbe ugranak a világligában

A magyar válogatott kedden kezdi meg szereplését a férfi világliga küzdelmeiben, nemzeti csapatunk este fél héttől (tv: M4 Sport) fogadja a budapesti Császár–Komjádi uszodában az orosz válogatottat.

Varga Balázs

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A magyar keret tagja három Szolnoki Dózsa-játékos is, Angyal Dániel, Bátori Bence és Nagy Viktor.

Mint ismert, Märcz Tamás együttese a B jelű hármasban kapott helyet, és az Oroszország elleni találkozót követően legközelebb február 11-én a franciákkal mérkőzik meg idegenben. A négy csoportból az első két helyen végző csapatok jutnak tovább a márciusi negyeddöntőkbe, ahonnan a győztesek a júniusi szuperdöntőbe kvalifikálják magukat.

A zsúfolt versenynaptárba nehezen tudták beilleszteni a keddi, oroszok elleni mérkőzést, ám így sem a legideálisabb az időpont. A válogatottbeli kötelezettségük után a három dózsás játékosra – akárcsak a keretben található öt fradistára – rangadó vár szombaton, hiszen a Szolnok 17.15-től a Ferencvárost fogadja a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

A válogatott kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (Ferencváros)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (OSC-Újbuda), Hárai Balázs (OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (Ferencváros), Kovács Gergő (OSC-Újbuda), Mezei Tamás (Ferencváros), Manhercz Krisztián (OSC-Újbuda), Nagy Ádám (Miskolc), Vámos Márton (Ferencváros), Zalánki Gergő (Ferencváros)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában