atlétika

2020.02.25. 10:12

Két ezüsttel tértek haza a bajnokságról a szolnoki atléták

Boros Bence és Pázmándi Dominik jóvoltából két ezüstérmet szereztek a szolnoki atléták a fedett pályás országos bajnokságon, a budapesti BOK-csarnokban.

Varga Csaba

Boros Bence (balra) és Sipos János (jobbra) edzőjük, Ecseki Dániel társaságában a 60 méteres síkfutás döntője után

Fotó: Beküldött fotó

A fiatal szolnoki távolugró, Pázmándi Dominik, aki tavaly negyedik volt az U20-as Eb-n, két héttel a bajnokság előtt hatalmas egyéni csúcsot ugrott. Bizakodva várta a fedett pályás bajnokságot, hogy riválisát, a ferencvárosi Szabó Lászlót letaszítsa a trónjáról. Sajnos nem sikerült a bravúr, 19 centivel alulmaradt riválisával szemben.

Boros Bence (balra) és Sipos János (jobbra) edzőjük, Ecseki Dániel társaságában a 60 méteres síkfutás döntője után
Fotó: Beküldött fotó

– Bízunk benne, a szabadtéri szezonra már jobb körülmények között készülhetünk, és Dominik meglepetést szerez majd a felnőttmezőnyben – mondta Ecseki Tibor, a Szolnoki MÁV SE vezetőedzője. – Másik távolugrónk, Nagy Milán formája is alakulóban van betegsége után, eredménye biztató a korosztályos ob előtt. A tavalyi 4x100 méteres bajnok váltó tagja, Ecseki Dániel, aki már edzőként is dolgozik, tanítványaival indult a bajnokságokon. Tanítványai felülmúlták, kiválóan teljesítettek, Boros Bence a második, míg Sipos János az ötödik helyen ért célba.

– A 200 méteres távon még jobban megmutatkoztak a felkészülési nehézségeinkből eredő hiányosságaink – folytatta a szakember. – Míg Boros Bence tavaly fedetten és szabadban is bajnok volt 200 méteren, most nem tudta megvédeni címét. Igaz, elszántan versenyezett, de a szűk kanyarok most még jobban hátráltatták egy igazán jó eredményben, így sajnos lecsúszott a dobogóról.

Míg az előző évben öt szolnoki hölgy futott a fináléban, most ketten, Hajdú Lotti és Knipfer Ágnes döntőztek. A mindössze 15 esztendős Keszthelyi Luca, a sportiskola fiatalja a múlt heti összetett bajnoki címe után kicsit fáradtan mozgott, magasugrásban a hetedik helyen zárt a felnőttmezőnyben. Hétvégén a korosztályos országos bajnokságon bizonyíthatja tehetségét.

A szolnoki versenyzők eredményei az országos bajnokságon

Férfi 60 méteres síkfutás:

...2. Boros Bence 6,81 mp,

...5. Sipos János 6,90 mp.

Edző: Ecseki Dániel

Férfi 200 méteres síkfutás:

...4. Boros Bence 21,91 mp,

5. Sipos János 22,41 mp.

Edző: Ecseki Dániel

Férfi távolugrás:

...2. Pázmándi Dominik 7,55 m,

...7. Nagy Milán 6,83 m.

Edző: Ecseki Tibor

Női magasugrás:

...7. Keszthelyi Luca (Szolnoki SC-SI) 165 cm.

Női 60 méteres síkfutás:

...10. Hajdú Lotti 7,78 mp,

...12. Knipfer Ágnes 7,84 mp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában