Kosárlabda

2020.05.08. 07:40

Rudner Gábor a hatodik szezonjának fut neki az Olajnál

Szépen alakul a Szolnoki Olajbányász kosárcsapatának következő évadbeli kerete, a minap a 22 esztendős Rudner Gábor is úgy döntött, hogy továbbra is piros-feketében képzeli el a jövőjét.

Varga Csaba

Rudner Gábor (7-es mezben) immár hatodik bajnoki szezonját kezdi majd az ősszel az Olajbányász soraiban

Fotó: Kiss János

A békéscsabai kötődésű, a korosztályos válogatottakat is megjárt játékos immár a hatodik szezonjának fut neki az Olaj soraiban.

– Más kluboktól is voltak ajánlataim, de jól érzem magam Szolnokon, és amellett az Olaj csapatnál is, hiszen az elmúlt öt szezont már piros-feketében töltöttem. Azt gondolom, hogy korrekt megállapodást kaptam a klub vezetőitől, amit el is fogadtam.

– Azért az elmúlt évad nem volt az igazi, mindenki többet várt a csapattól. Ön mit gondol erről?

– A vártnál többször is hullámvölgyben voltunk a legutóbbi szezonban, sokszor adósak maradtunk a jó és kiegyensúlyozott teljesítménnyel. Mentségünkre legyen mondva, az elmúlt nyáron kulcsemberek távoztak tőlünk, vezetőségváltás is történt, majd a télen edzőváltás is volt a csapatunknál. A körülményekre nem lehetett panaszunk, mégsem jöttek az eredmények.

– Bár szerintem a középszakaszban és a rájátszásban előrébb tudtunk volna lépni, de ezt már soha nem fogjuk megtudni, hiszen március közepén lefújták a bajnokságot. Reméljük, ősztől be fogjuk bizonyítani, hogy többre vagyunk képesek.

Rudner Gábor (7-es mezben) immár hatodik bajnoki szezonját kezdi majd az ősszel az Olajbányász soraiban
Fotó: Kiss János

– Most, hogy holtidő van, miként tartja magát karban?

– Erőnléti trénerünk, Ecseki Dani mindenkinek edzéstervet adott, igyekszem a maximumot edzeni. Most épp a szüleimnél vagyok Békéscsabán, van kondifelszerelésem, és a házunk közelében egy rekortán borítású erdei futópályán kedvemre tudok futni. Amúgy az atlétika nem áll messze tőlem, hiszen magasugrókén kezdtem, 14 éves koromban 186 centimétert ugrottam. A korosztályos válogatottba is meghívtak, diákolimpiát is nyertem. Aztán pártoltam át a kosárlabdára, előbb a Vasasban játszottam, majd a fővárosból igazoltam Szolnokra.

– Gondolom, már nagyon hiányzik a kosárlabda.

– Hát persze, ez csak szinten tartáshoz elég. Sajnos még ebben a hónapban is kosárstop van, remélem, júniustól már lehet játszani is.

– Az elmúlt évadban meccsenként 16,7 percet töltött a pályán, ősztől ez több is lehet, hiszen egy U23-as játékost a meccsek első félidejében kötelező lesz szerepeltetni. Mit gondol, több lehetőséghez fog jutni?

– Igen, ennek én is örülök, de nem csak én vagyok a csapatban az egyetlen 23 év alatti kosaras. Többek között Csák Bence, Frank Áron, Pallai Tomi és Samuel Taiwo is fiatalnak számít, nem lesz könnyű bekerülni a keretbe. Azért edzek mindennap, hogy helyem legyen a csapatban.

– Akkor várja már a közös munkát és a meccseket?

– Tőlem már kezdődhetne a felkészülés. Aztán, ha minden igaz, októberben rajtol a bajnokság, reméljük, sok néző előtt. Nekünk pedig meg kell mutatnunk, többet tudunk annál, mint azt mutattuk a mögöttünk hagyott évadban.

 

Zsíros Péter újra az Olajban

A Szolnoki Olajbányász kétéves szerződést kötött az Oroszlány erőcsatárával, Zsíros Péterrel – adta hírül a klub honlapja. A szezon meglepetéscsapatában fontos szerepet kapott az egyébként szolnoki nevelésű játékos, aki most hazatér a Tisza-partra.

– A kosárlabdának mindent alárendelő csapatembert kerestünk, aki az évek során megszerzett tapasztalatával, alázatával, s nem utolsósorban hallatlan munkabírásával fogja erősíteni csapatunkat – beszélt Zsíros Péterről Csősz Tamás ügyvezető igazgató. – Nagyon örülök neki, hogy hazatér, az elmúlt szezonban bebizonyította, hogy az A csoportban is megállja a helyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában