röplabda

2020.06.26. 10:05

Szolnokon lesz edző Makai Péter

A profi játékosokat követve, két edző Mészáros Péter és Makai Péter is távozik a Jászberényi Röplabda Klub soraiból.

Varga Csaba

Makai Péter tizenhárom esztendő múltán távozik Jászberényből

Fotó: Gémesi Balázs

Nemrégiben arról írtunk, hogy komoly változások történtek a jászberényi klub háza táján. Többek között a csapat nem indul el az Extraligában, hanem az NB I.-ben próbálnak szerencsét.

Az együttes kizárólag jászberényi fiatalokból fog állni. A vezetőedző, az ősberényi, Deme Gábor lesz, aki az elmúlt évadban szakmai igazgatóként dolgozott a klubnál. Segítői pedig Makai Péter és Mészáros Péter lesznek a következő évadban. A tervek szerint ez utóbbi páros trenírozta volna a junior- és az ifjúsági együttest is.

Azóta újabb változásokról lehet hallani, mint megtudtuk mindkét szakember távozik a jászberényi klubtól. A játékosként sokszoros válogatott, trénerként pedig több férfi- és női csapatot is megjárt Mészáros Péter a friss extraligás, Balatonfüred másodedzője lesz. Az elmúlt évadban vezetőedző, Makai Péter is búcsút int a klubnak, szűkebb hazájában, Szolnokon folytatja edzői pályafutását.

Makai Péter tizenhárom esztendő múltán távozik Jászberényből
Fotó: Gémesi Balázs

– Lehet mondani, hogy 13 felejthetetlen évadot töltöttem Jászberényben – mondta hírportálunknak Makai Péter.

– Az az igazság, hogy szakmailag új kihívásra vágyom, a magam útját akarom járni. Egyrészt döntésemben az is közrejátszik, hogy a privát munkám az eddigieknél gyakrabban szólít majd Szolnokra a következő időszakban. Másrészt Szolnokon formálódik egy hölgycsapat, amely az NB II.-ben fog indulni az ősszel. A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola részéről, régi, kedves kollégán, Bodonyi Ákos keresett meg, hogy vállaljam el az újonc együttes irányítását. Örömmel fogadtam el a felkérést, mert úgy tűnik, hogy megvan a háttér és a koncepció. Három éven belül NB I.-es csapatot akarunk felépíteni a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában