Birkózás–szumó

2020.07.21. 10:53

A tanulásban és a sportban is élen járnak a szolnoki fiatalok

Immár három esztendeje, hogy új alapokra helyezték az utánpótláskorú fiatalok képzését a Szolnoki MÁV SE birkózó- és szumószakosztályánál.

Varga Csaba

A Szolnoki MÁV SE legügyesebb versenyzői

Forrás: Beküldőtt fotó

Ned­balek Ferenc szakosztályvezető-edző legutóbb azt mondta hírportálunknak, hogy birkózó és szumós tanítványai sorozatban szerezték az érmeket a korosztályos országos bajnokságokon, valamint a diákolimpiákon. Eredményeiknek köszönhetően a fúk mezőnyében Kalmár Máté, Kalmár Szabolcs és Dézsi Gergely is meghívót kapott a korosztályos válogatottba.

A lányoknál pedig a tizennégy éves Csernák Dorina Katalin és Róna Cintia is szép győzelmeket arattak a versenyeken, szorgalmasan gyűjtötték a bajnoki címeket. Mindannyiuknak reális esélyük van a korosztályos Európa-bajnoki szereplésre, amit idén ősszel rendeznek Oroszországban.

A Szolnoki MÁV SE fiataljai nemcsak a sportban, hanem a tanulásban is kitesznek magukért. Közülük Csernák Dorina Katalin, aki a szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tanulója, a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019” elismerést vet­te át a napokban.

A Szolnoki MÁV SE legügyesebb versenyzői
Fotó: Beküldőtt fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában