Kosárlabda

2020.08.21. 07:42

Edzésbe álltak Jászberényben

A Jászberényi KSE legénysége is edzésbe állt a minap, egyelőre nyolc magyar kosárlabdázó készül a kék-fehéreknél Miljan Csurovics, Lo Elhadji Malick edzőpáros vezetésével.

Varga Csaba

A következő évadban is Miljan Csurovics vezetőedző (elöl) irányít Jászberényben

Fotó: Gémesi Balázs

A közelmúltról annyit, hogy a jászsági kék-fehérek sok gonddal küszködtek az elmúlt szezonban, amit a világjárvány miatt március elején lezártak. A berényiek a tabella végén szerénykedtek a csonka évad végeztével, szerencséjükre nem hirdettek végeredményt, így a következő idényt is az élvonalban kezdhetik. Egy biztos, nem szeretnének még egy olyan szezont, mint a tavalyi volt, inkább olyat, mint hét éve, illetve mint a 2018–2019-es bajnoki évadban – mindkettőben a negyeddöntőig meneteltek. Az utóbb emlegetett szezonban kétszer is legyőzték a címvédő Szolnoki Olaj KK csapatát.

A következő évadban is Miljan Csurovics vezetőedző (elöl) irányít Jászberényben
Fotó: Gémesi Balázs

A jelen szerint az első tréninget rövid értekezlet előzte meg, amelyen Petőfi Áron, a JKSE klubelnöke üdvözölte a játékosokat, valamint az ilyenkor szokásos technikai eligazítást követően felhívta a figyelmet a járványhelyzettel kapcsolatos elővigyázatosságokra, és a szabályok betartását kérte mindenkitől – írta a klub honlapja. Az összes játékos negatív koronavírusteszttel érkezett Jászberénybe, és a járványügyi helyzet által megkövetelt körültekintéssel kezdték el a foglalkozást. A Csurovics, Lo Elhadji edződuó egyelőre nyolc kosárlabdázónak tartott edzést a Bercsényi úti játékcsarnokban. A szakmai stáb bízik benne, hogy hamarosan a négy külföldi játékos is megérkezik állomáshelyére, és felveszi a munkát.

A csapat felkészülési meccseiről egyelőre annyit tudni, hogy a tervek szerint szeptember 9-én Szolnokon vendégszerepelnek, majd a hónap közepén Kecskeméten egy négycsapatos felkészülési tornán hangolnak az októberi bajnoki rajtra.

Jövés-menés a kék-fehéreknél

Érkezhet/érkezett: Donovan Donaldson (Gosztivar, Észak-Macedónia), Ivan Milicevic (Rogaska, Szlovénia), Aleksandar Radukic (Handlova, Szlovákia), Katona Bence (MAFC), Füzi Róbert (Veszp­rém), Czirbus József (Veszp­rém), Filipovics Sztefan (Körmend), Rékasi Bojta (Olajbányász U23).

Maradt: Brandon Penn, Aleksza Brbaklics, Ruják Bence, Szőke Péter, Vas Teplán Miklós. Miljan Csurovics (vezetőedző). Lo Elhadji Malick (edző).

Távozhat/távozott: Ian Baker (Atomerőmű), Remon Nelson, Nemanja Alekszandrov, Djordje Pantelics, Mészáros Máté, Peringer Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában