Kosárlabda

2020.09.10. 12:30

Bizonytalanságok vannak a bajnoki menetrend körül

Mint arról korábban írtunk, jelenleg két tervvel rendelkezik a Magyar Kosárlabda-szövetség (MKOSZ) a férfi NB I. bajnoki rajtjának időpontját illetően, október 3-án vagy 31-én indulhat el a 2020–21-es bajnokság. A korábbi dátum eredetileg azt jelentette, hogy a középszakaszt is megrendezik, míg későbbi kezdés esetén azt kivették volna a programból. Most úgy tűnik, középszakasz nem lesz, viszont ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne rajtolna el október 3-án a bajnokság.

Varga Balázs

A Szolnoki Olajbányász vezetőedzője, Gasper Potocnik is biztosan szeretné már tudni, mikor rajtol csapata a bajnokságban

Fotó: Mészáros János

Szerdán sajtótájékoztatót tartott a Falco KC, ahol a klub ügyvezetője, Gráczer György elmondta, hogy az MKOSZ a nemzetközi szövetségre vár.

– A FIBA-tól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a sorozat selejtezői után, szeptember végén döntenek a Bajnokok Ligája indulásáról, illetve az esetleges halasztásáról. Az MKOSZ így érvényes sorsolást még nem tudott végrehajtani, ennek tükrében két variációt vázolt fel a keddi tájékoztatásában. Amennyiben a Bajnokok Ligája rajtját januárra halasztják, akkor szerdai és szombati napokon, sűrített bajnoki ritmusban lesznek a bajnoki mérkőzések december végéig.

A Szolnoki Olajbányász vezetőedzője, Gasper Potocnik is biztosan szeretné már tudni, mikor rajtol csapata a bajnokságban
Fotó: Mészáros János

Amennyiben időben, október közepén kezdődik a BL, akkor egyáltalán nem lesznek hétközi bajnoki fordulók. A Falco esetében ez kaotikus állapotot eredményez, ugyanis ebben az esetben nem tud pályára lépni azokon a hétvégéken, amikor hétköznap nemzetközi meccsünk van, hiszen a keddi elutazás, a szerdai meccs és a csütörtöki hazaérkezést követően nincs elég idő – a járványügyi előírásoknak megfelelően – elvégezni a két koronavírustesztet, tehát bajnoki meccset nem tudunk játszani. Ezeket a találkozókat később kell pótolni, ami hatalmas hátrány lehet számunkra – idézi a szombathelyi klub honlapja Gráczer Györgyöt.

A sajtótájékoztatón Tóth Kálmán sportbizottsági elnök hozzátette, a versenykiírás-tervezetek egyike sem tartalmazza a középszakaszt, így az szinte biztosan nem lesz. Okosabbak viszont várhatóan csak szep­tember végén leszünk, ha már döntött a FIBA.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában