Kosárlabda

2020.10.07. 10:36

Most debütálnak megyénk csapatai

Az ismert okok miatt csak a második fordulóban kapcsolódnak be csapataink a bajnokságba. Az Olajbányász szerdán 18 órakor a DEAC csapatát fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban, míg a Jászberény 20 órakor rajtol Sopronban.

Varga Csaba

Közel hét hónap után újra bajnoki meccset játszik az Olaj

Fotó: Csabai István

A forduló rangadójának mindenképp az Olaj–DEAC meccs ígérkezik, hiszen a szakma mindkét gárdát a dobogó környékére várja. A debreceniek jól kezdték a bajnokságot, hiszen hazai pályán játszva 97–83-ra verték az ugyancsak az élmezőnybe törő Atomerőmű SE gárdáját. A mérkőzésen végig a DEAC vezetett, olykor három pontra is felzárkózott az ASE, a kritikus pillanatokban azonban a hajdúságiak mindig rátettek egy lapáttal, és így győzelemmel a tarsolyukban érkeznek a Tiszaligetbe.

Közel hét hónap után újra bajnoki meccset játszik az Olaj
Fotó: Csabai István

– Igazi rangadó lesz – jelezte Tóth Ádám, a DEAC centere a Nemzeti Sportnak. – A Szolnok is masszív gárda, brusztolós kosárlabdával rukkol ki. Kiélezett mérkőzésre számítok, annyi az előnyünk, hogy már van egy éles meccs a lábunkban. Teljes elánnal megyünk, meglátjuk, mire lesz elég a Tiszaligetben.

Mivel a múlt héten az Alba Fehérvár karanténba vonult, így elhalasztották az Olajbányász szezonnyitóját. Mint azt legutóbb is mondta Rudner Gábor, a piros-feketék bedobója: nagyon együtt van a társaság, ám a további jó hangulathoz kellenek a győzelmek, amelyhez az elsőt ma este kell megszerezniük a DEAC ellen. Fontos információk a szurkolók számára, hogy a bejáratnál kötelező lesz a kézfertőtlenítés, a lázmérés, a létesítményben pedig az orrot és szájat eltakaró védőmaszk használata.

A Jászberény egy olyan csapat, a Sopron vendége lesz, amely játszott az első fordulóban, méghozzá Oroszlányban, ahol hosszabbítást követően 78–70-re kikapott. A JKSE viszont ma este kezdi a szezont. A kék-fehér együttes amerikai irányítója, Brandon Penn többek között azt nyilatkozta a klub honlapján: – Szeretném, ha a csapat harcban lenne a rájátszásért, ebben a szezonban úgy gondolom, bármi megtörténhet. Nem lesz egyszerű feladat, de keményen dolgozunk annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat.

Ez történt a Jászberény háza táján

Érkezett: Donovan Do­naldson (KK Gostivar, Észak-Macedónia), Ivan Milicevic (Rog­aska Crystal BC, Szlovénia), Aleksandar Radukic (MBK Banik Handlova BC, Szlovákia), Filipovic Stefan (Egis Körmend), Katona Bence (MAFC), Füzi Róbert (HOYA-Pannon Egyetem Veszp­rém), Czirbus József.

Maradt: Brandon Penn, Aleksza Brbaklics, Ruják Bence. Miljan Csurovics (vezetőedző). Lo Elhadji Malick (edző).

Távozott: Remon Nelson, Ian Baker (Atomerőmű SE), Nemanja Alekszandrov, Djordje Pantelics, Mészáros Máté (Cegléd), Buzás Bence, Peringer Balázs (Basket Todi, Olaszország), Vas Teplán Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában