Kosárlabda

2020.12.23. 07:00

A cívisvárosban meccsel a Szolnoki Olajbányász

Nincs megállás, legalábbis a férfikosárlabda-bajnokságban, szerda este ugyanis mindkét csapatunk érdekelt lesz. A Jászberényi KSE 18 órakor a Sopron gárdáját fogadja, fél órával később kezdődik Debrecenben a Szolnoki Olajbányász vendégjátéka.

Varga Csaba

Ismét szükség lesz a szolnoki Pongó Máté (balra) jó játékára

Fotó: Mészáros János

Jászberényben zajlik az élet, továbbra is inkább a távozókról hallani. Konkrétabban: a hetekben szerződést bontottak Mil­jan Csu­ro­vics vezetőedzővel, majd a játékosok közül megváltak Alek­sandar Radukictól, a legfrissebb hírek szerint Bran­don Penn, Ivan Milicevic és Do­no­van Donaldson is távozik soraikból, az utóbbi a ZTE színeiben folytatja pályafutását.

Két új igazolást már bejelentett a jászberényi klub, Or­lando Colemant és James Kin­ney-t, az utóbbi már meg is érkezett a Jászság főváro­sába. Ha minden igaz, az utóbb emlegetett kosárlabdázó már szerda este debütálhat, épp egykori csapata, a Sopron ellen. Egyértelmű, hogy a vendégek a meccs esélyesei, de ha hasonló játékot nyújt a JKSE, mint legutóbb a címvédő Falco ellen, akkor újfent nem kell szégyenkeznie.

Az elmúlt hat találkozóját megnyerte a Szolnoki Olajbányász legénysége, amely a DEAC vendége lesz szerda este a debreceni Oláh Gábor úti sportcsarnokban. A DEAC együttesét sokan a bajnokság titkos esélyesének tartották a rajt előtt, hiszen tavalyi állományuk nagy részét megtartották, valamint erősítésnek ígérkező játékosokat is igazoltak. Igen ám, de menet közben betegségek és sérülések tizedelték őket. A maródiak közé tartozik hetek óta az amerikai irányító, Stefan Moody, aki a felek október 7-i tiszaligeti meccsén 30 pontot szórt az Olaj kosarába. Az más kérdés, hogy az összecsapást a szolnoki csapat 88–76-ra nyerte meg.

Moody pótlására honfitársa, Ronald Moore érkezett a cívisvárosba, aki nem ismeretlen a magyar mezőnyben, 2013-ban bajnok volt az Alba Fehérvár soraiban, amely a döntőben épp az Olajt verte. Egyébiránt Moore szombaton mutatkozott be új csapatában, 89–73-ra kikaptak Pakson. Egyértelmű, hogy javítani akarnak a debreceniek, hiszen sorozatban négyszer kaptak ki, erről is beszélt a klub honlapján csapatkapitányuk, Polyák László, aki három éve a szolnokiak soraiban szerepelt.

Ismét szükség lesz a szolnoki Pongó Máté (balra) jó játékára
Fotó: Mészáros János

– Az elmúlt időszakban sok problémával küzdöttünk, és a sorsolásunk sem mondható kedvezőnek, hiszen egymás után vívjuk a rangadókat. Ezúttal is nagyon kemény mérkőzésre számítunk, de ahhoz, hogy elérhessük céljainkat, el kell kezdenünk győzni a közvetlen riválisaink ellen is. Kulcs lesz a védekezés, és amennyiben az rendben lesz, a gyors kosarak is jönni fognak majd. Mindenképpen szeretnénk egy szép sikerrel hangolódni az ünnepekre.

Ehhez minden bizonnyal a jó formában lévő szolnoki csapatnak is lesz egy-két szava, már csak azért is, mert az elmúlt szezonban fájó, 81–68-as vereséget szenvedtek a DEAC otthonában. A heti programról még annyit, hogy karácsony után újabb tévés rangadó vár a szolnokiakra, akik vasárnap 18.15-kor az Atomerőmű SE gárdáját fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában