RÖPLABDA

2021.03.30. 07:00

Szettet sem nyert a Szolnoki RK

Még szettet sem tudott nyerni Miskolcon a Szolnoki RK legénysége, amely sima vereséget szenvedett az alsóházi rájátszás harmadik fordulójában.

Varga Csaba

A kék mezes szolnoki legénységnek szinte semmi sem sikerült a legutóbbi meccsen

Fotó: Nagy Balázs

A felek mindkét alapszakaszbeli 3:1-re a szolnokiak nyerték, akik bíztak benne, hogy folytatták a jó szériájukat a MEAFC ellen.

A hazaiak kezdték jobban a meccset, folyamatosan 3-4 pont különbség is volt a két csapat között. Amikor a szolnokiak megközelítették a házigazdákat, azok rendre előhúztak a tarsolyukból egy-egy jó megoldást. Minderre jó példa volt a játszma hajrája, amikor 22:21-es állást követően az egykori szolnoki játékos, Kovács Zoltán a hazaiak javára döntötte el az első felvonást, 25:22

A második szettben is folyamatosan miskolci csapat irányította a játékot, a vendégek pedig futottak az eredmény után. A folyatásban 22:18-as állás után úgy tűnt, hogy szorossá teszik a játszmát a szolnokiak, a hazaiak azonban nem adtak esélyt, és nyertek 25:20-ra.

A harmadik játszmában a jól játszó borsodi alakulat végig vezetve 25:19-re zárta le a szettet, és ezzel egyetemben az összecsapást is.

– Ma igazán harcosak voltunk, nagyon jó szellemben léptünk pályára– mondta Bagó László, a MEFAC edzője. – Nem hagytuk az ellenfelet kibontakozni, ráadásul komolyabb hullámvölgy nélkül hoztuk le a meccset.

A szolnokiak edzője, Gulyás Ferenc pedig azt nyilatkozta: – Amit ma röplabda címén műveltünk értékelhetetlen. Elismerésem a Miskolcnak.

A kék mezes szolnoki legénységnek szinte semmi sem sikerült a legutóbbi meccsen
Archív fotó: Nagy Balázs

MEAFC-Miskolc–Szolnoki RK 3:0 (22, 20, 19)

Miskolc, Egyetemi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V: Villás, Csizmarik.

MEAFC: Pallós, Kovács Z. 21, Kozsla 12, Surányi 12, Kapusi 11, Orosz I. 1. Csere: Szántai (liberó). Edző: Bagó László.

SZOLNOK: Guzmics 2, Quintz 7, Bíró B. 4, Molnár I. 12, Fenyvesi 6, Banai 11. Csere: Mészáros M., Papp Á. (liberók), Csendes 3, Timár 1. Edző: Gulyás Ferenc.

További eredmény: Szeged–Sümeg 3:0.

Az állás: 1. Szolnok 24 pont (15 mérkőzés), 2. Szeged 22 (14), 3. Miskolc 16 (17), 4 Sümeg 0 (15). A csapatok magukkal hozták az alapszakaszban szerzett pontjaikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában