Vízilabda

2021.06.14. 07:00

Ősztől már a második vonalban indulhat az Invictus SC

Még csak hatéves az In­vic­tus Úszó és Vízilabda Klub, de máris bajnokcsapatot köszöntöttek a minapi évadzárón. A klub felnőttegyüttese ugyanis megnyerte az OBII. pontvadászatát, így ősztől már a másod-, vagyis az OBI/B. osztályban indulhatnak.

Varga Csaba

Az Invictus SC legénysége, amely megnyerte a bajnoki címet az OB II. küzdelmeiben

Forrás: invictussc.hu

Fotó: Illyés Csaba

Az Invictusról tudni kell, hogy martfűi, mezőtúri és szolnoki szakosztályokkal működik immár hatodik esztendeje. A felnőttgárda a martfűi fedett uszodában tréningezik, és játssza a bajnoki meccseit, ősztől már a magasabb osztályban.

– Nemcsak a vírussal, hanem az ellenfeleinkkel is sikeresen megküzdöttünk a bajnoki szezonban – mondta hírportálunknak Mohi Zoltán, a csapat vezetőedzője.

– Tulajdonképpen Kis Gabival ketten gardíroztuk a fiúkat, a szezon elején ő kezdett mint játékosedző. Aztán én vettem át tőle a társaságot. Szerencsére Gabi továbbra is vállalta a játékot, és óriási szerepe volt abban, hogy megszereztük a bajnoki címet. Azt senki ne gondolja, hogy könnyű dolgunk volt, előbb meg kellett nyernünk az alapszakaszt ahhoz, hogy a középszakaszban legyen esélyünk egy jó pozícióra, ezután pedig kvalifikáltuk magunkat a legjobb négy közé. A döntő három hétvégi fordulójában hat meccset vívtunk, öt győzelemmel és egy döntetlennel zártunk és szereztük a meg a bajnoki címet a Pécs, a Tatabánya és a Csongrád gárdája előtt.

Az Invictus SC legénysége, amely megnyerte a bajnoki címet az OB II. küzdelmeiben
Fotó: Illyés Csaba / invictussc.hu

A bajnoki győzelem annak is köszönhető, hogy jó szellemű csapat jött össze az In­vic­tus­nál. Erről is beszélt Kis Gábor, az egykori olimpiai bajnok center.

– Összeállt nálunk egy nagyon jó kis társaság. Edzőként és játékosként is jól éreztem magam a fiúk között, mindent meg tudtunk beszélni, pedig nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen nálunk mindenki munka vagy tanulás mellett vízipólózik. Ráadásul a világjárvány közepette edzettünk és játszottunk, mindezeket utazásokkal megspékelve. Szerencsére mindenki tette és tudta a dolgát, ennek köszönhető a bajnoki cím. Egy biztos, tovább kell lépnünk, ha még jobb eredményeket akarunk elérni – tette hozzá Kis Gábor.

Kétségtelen, a magasabb osztályhoz minden szinten több kell, de vállalják a terheket. Mindezt megerősítette Mohi Márk, a klub ügyvezető igazgatója is.

– Több feladat vár mindannyiunkra, de a klubvezetés úgy döntött, ha már kiharcoltuk a feljutást, akkor irány a magasabb osztály. Igyekszünk minden szinten megteremteni a feltételeket. Az OB I/B mellett abban is gondolkodunk, hogy az OB II.-ben is indítsunk el egy csapatot. A meccseinket, edzéseinket továbbra is a martfűi fedett uszodában rendezzük meg. Ami jó hír, hogy Martfűn és Mezőtúron is épül egy-egy szabadtéri vízilabda-medence. Nem feledve, hogy az utánpótlás számára is kell majd a vízfelület, hiszen mindegyik korosztályban elindítjuk majd csapatainkat a Délkeleti csoportban.

Óriási szerepe volt Kis Gábornak abban, hogy az Invictus SC megszerezte a bajnoki címet.
Fotó: Illyés Csaba / invictussc.hu

Visszatérve a felnőttekre, Mohi Zoltánék már tervezik a következő évadban szereplő együttesüket.

– Évről évre erősebb a másodosztály mezőnye – folytatta a szakember.

– Elég csak annyit mondani, hogy a címvédő Nagykanizsa, a Szombathely, a Cegléd és az OB I.-ből kiesett KSI, illetve a Tatabánya legénysége egyaránt a vetélytársaink között lesz a szep­temberben induló évadban. Lesznek olyan játékosok, akik már nem vállalják a magasabb osztállyal járó terheket. A csapat magja azonban marad, tárgyalunk új játékosokkal is, 15-16 tagú keretet tervezünk. A célunk, hogy stabil másodosztályú együttese legyen az Invictusnak.

Pintér Feri is tette a dolgát

A csapat és a mezőny rangidőse a 67 éves kapus, Pintér Ferenc. Tegyük hozzá, hogy a szolnokiak egykori kiváló hálóőre ma is topon volt a meccseken.

– Örülök, hogy számítottak rám társaim, én pedig igyekeztem megfelelni az elvárásoknak – jelezte a rutinos hálóőr. – Edzek, dolgozok rendesen, de az idő az nagy úr. A szeniorokhoz még beszállok, korosztályos világbajnoki címeket már nyertem, remélem, továbbra is tudok védeni, de a másodosztályt már nem vállalom. Örülök, hogy én is segíthettem az együttesnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában