Kosárlabda

2021.07.07. 07:00

A várakozásokon felül teljesített a Szolnoki Olajbányász csapata

Akárcsak a régi szép időkben, idén májusban újra kosárlázban égett Szolnok, hiszen négy esztendő múltán ismét döntőbe jutott az Olajbányász csapata. A bajnoki győzelem viszont elmaradt, mert a Falco KC nyerte az ötmeccses párharcot. A patinás klub háza táján sikernek könyvelték el az ezüstérmet, Csősz Tamás ügyvezető igazgató szerint két éve, amikor átvették a klubot, nem gondolták volna, hogy ilyen hamar újra a magyar bajnokság élmezőnyében szerepelhet a csapat.

Varga Csaba

Az egyik közönségkedvenc, Szubotics (labdával) még két évig marad az Olajnál

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

Azt tudni kell, hogy a legutóbbi évadban három fronton voltak érdekeltek a piros-feketék, hiszen a bajnokság mellett a harmadik helyen végeztek a Magyar Kupában. A nemzetközi porondon a FIBA Európa-kupában indultak, bár nem jutottak tovább, mégsem érhette a csapatot szemrehányás, hiszen a későbbi győztes, izraeli Nesz Ciónától és az ezüstérmes lengyel Ostrów Wielkopolskitól egyaránt szoros meccseken kaptak ki a csoportkörben.

– Messze a várakozáson felül teljesítettünk a mögöttünk hagyott szezonban – kezdte Csősz Tamás.

– A bajnokságban a negyeddöntőbe jutást tűztük ki célul. A bajnokságban előbb megnyertük az alapszakaszt, majd a döntőig meneteltünk, a Falco azonban jobbnak bizonyult nálunk. A kupában bronzérmet szereztünk. Büszkék lehetünk az idei sikereinkre. A csapatunkon mindegyik meccsen látható volt a küzdeni tudás, a győzni akarás és a szervezettség. A szakmai stábunkat Gasper Potocnik vezetőedző, Szarvas Gábor edző, Pályi Norbert rehabilitációs tréner és Ecseki Dániel erőnléti edző alkotja. Mint az eredmények is mutatják, nagyszerű munkát végeztek. Nem felejtkezve el a játékosokról, akik az egész évadban erőn felül teljesítettek ebben a kiegyenlített mezőnyben, igazi csapatot alkotva érték el a sikereket. Örülünk, hogy két év alatt idáig jutott el a Szolnoki Olajbányász.

Az egyik közönségkedvenc, Szubotics (labdával) még két évig marad az Olajnál
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

– Talán sokan nem is tudják, hogy mi történt 2019 nyarán, amikor önök vették át a klub irányítását.

– Nem szeretném hosszan taglalni a történteket, a lényeg, a klubot teljesen az alapoktól kellett újjáépíteni 2019 júliusában. Akkor egy hónapunk volt arra, hogy működőképessé tegyük a klubot, Pór Péter szakmai igazgató és Abonyi Ferenc technikai vezető alkotta a stábot. Egy üres irodánk volt, a személyi, a tárgyi, a technikai feltételek megteremtése bizony időbe tellett.

– Úgy tudjuk, hogy a jó eredmények hatására egyre több támogatója van a klubnak.

– Elöljáróban annyit, hogy két esztendeje csupán két-három szponzor állt mellettünk, ma pedig közel 60 támogatónk van. Mindez annak is köszönhető, hogy nagyon sok energiát fordítottunk a klubra, a kosárlabdát szerető támogatók megkeresésére. Ennek a munkának köszönhetően számos szolnoki cég kötelezte el magát klubunk mellett.

– Büszkék lehetünk arra is, hogy szerepet vállalunk a közéletben is.

– A Kassai úti iskolában részt vettünk az angol hét rendezvényein, felléptünk az Ormos Imre Park megnyitóján. Rászoruló családokat, beteg gyermekek gyógykezelését támogattuk, aktív részesei voltunk s leszünk a jövőben is a szolnoki közösségi életnek.

– A világjárvány előtt gyakran találkoztak a szurkolókkal, a jövőben is terveznek közös programokat?

– Tisztában vagyunk vele, hogy fantasztikus szurkolóink nagyon sokat segítettek a csapatnak a jó szereplésben. Reméljük, a jövőben már a járvány sem fogja megakadályozni, hogy telt ház előtt szurkoljanak a meccseinken. Természetesen lesznek közös programjaink, legelőször augusztusban tervezzük a Szurkolói Pikniket. Természetesen nemcsak a mérkőzéseken, hanem a honlapunkon, a közösségi médián keresztül is tartani tudjuk szimpatizánsainkkal a kapcsolatot. Minderre jó példa, hogy a Fal­co elleni öt mérkőzésből álló bajnoki döntőt több mint hetvenezren követték velünk a közösségi felületeinken.

Csősz Tamás két éve vezeti a szolnoki klubot
Fotó: olajofficial.hu

– A következő évadban milyen szintű csapata lesz az Olajbányásznak?

– Először a szakmai stábban történt változásról beszélnék. Mivel az új évadban az U20-as csapatot is mi fogjuk működtetni, az edző Mándoki Tamás lesz, aki saját nevelésű játékosunk volt, majd a Szolnoki Kosárlabda Akadémiánál dolgozott. Törekvő, fiatal edző, aki folyamatosan képezi magát, és jól beszél angolul. Azt tudni kell, hogy nálunk a szakmai stábban angolul folynak a megbeszélések. Gas­per Potocnik és segítője, Szarvas Gábor vezetésével augusztus elején indul a munka.

– Mint tudjuk, Mar­jan Ca­ka­run­nak, Pallai Tamásnak, Zsíros Péternek, Taiwo Sa­mu­el­nek és Gilsz­ki Eriknek élő szerződése van velünk. Bo­­jan Szu­boticcsal, Pon­gó Mátéval és Rud­ner Gáborral a napokban kötöttünk két évadra szóló kontraktust, míg Roko Ba­dzim kedden újabb egy szezonra kötelezte el magát klubunkhoz. Természetesen több más játékossal is tárgyalunk. A célunk a bajnokságban az első hat között végezni, persze motiváltak vagyunk és mindent megteszünk azért, hogy a következő szezon után is kiléphessünk a nemzetközi porondra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában