Kosárlabda

2021.07.06. 17:35

Roko Badzim is marad az Olajnál

A következő bajnoki szezonban is a Szolnoki Olajbányász kosárcsapatában játszik Roko Badzim.

Varga Csaba

Roko Badzim (labdával) a következő évadban is a piros-feketéket erősíti

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

A horvát bedobó az ezüstérmes csapat egyik vezére volt, 14,2 pontos átlaga (a rájátszásra ezt 14,8 pontra tornázta föl) és 3,2 gólpassza kulcsemberré tette a még mindig csak 23 esztendős játékost. A magyar mezőny egyik legjobb triplázójaként (a 45 százalékos találati pontosság kiemelkedőnek számít), valamint küzdőszelleméért gyorsan a szurkolók kedvence lett – írja a szolnoki klub honlapja.

Badzim Marjan Cakarun és Bojan Szubotics után a harmadik légiós, akit meg tud tartani az Olajbányász, azaz a gárda kulcsemberei is ragaszkodnak a piros-fekete színekhez. Hosszabbított Pongó Máté, Rudner Gábor, valamint Zsíros Péter, Gilszki Erik, Pallai Tamás és Taiwo Samuel is a klub játékosa marad. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szakmai munkát továbbra is a Gasper Potocnik – Szarvas Gábor edzőpáros irányítja majd, akkor jól látható: a sikeres és a közönség által nagyon kedvelt csapat jelentős része együtt marad a következő évadra is.

Roko Badzim (labdával) a következő évadban is a piros-feketéket erősíti
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában