KAJAK-Kenu

2021.08.22. 20:04

Gál Péter bajnoki címet szerzett

Nem kevesebb mint 39 klub 257 versenyzője tette vízre hajóját a kajakosok és kenusok országos bajnokságán, amelynek a szegedi Maty-éri pálya adott otthont. A seregszemlém érdekeltek voltak a szolnoki és a tiszafüredi kajakosok is, akik érmeket és értékes helyezéseket szereztek a háromnapos megméretésen.

Varga Csaba

Gál Péter jogosan örült bajnoki sikerének

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

A versenyhétvége első, pénteki napján az 1000 méteres futamokat rendezték meg. A legnagyobb érdeklődés a férfi egyes döntőjét kísérte, a szám olimpiai bajnokának, Kopasz Bálint szereplését. A győriek kiválósága igazolta klasszisát, rajt-cél győzelmet aratott. A hölgyeknél nem olimpiai szám lévén kevesebben neveztek, ezért csak döntőket rendeztek az 1000 méteres távon. Egyesben Gazsó Alida (KSI SE) diadalmaskodott.

A szolnoki Csikós Zsóka, aki az U23-as világbajnokságra is készül, az ötödik helyen ért célba. A csapathajókban remekül szerepeltek a City-Gas Tiszafüred KKSE hölgyei, négyesben a második helyen végzett a Csengeri Evelin–Párdi Viktória–Kulcsár Csenge–Pető Adél összetételű egység. Párosban újabb ezüstöt szerzett a Csengeri–Pető kettős, míg a Kulcsár–Párdi duó a hatodik helyen zárt.

Szombaton az 500 méteres távon óriási csatát hozott a férfi egyéni verseny, minderre bizonyságul hárman is egy tizedmásodpercen belül értek célba. Kellemes meglepetésre a szám kettős szolnoki sikerrel zárult, a győztes Gál Péter lett, mögötte a mindössze 19 éves Tamási Zsombor zárt másodikként, a vb- és Eb-ezüstérmes Dombvári Bence (BHSE) pedig harmadik helyen ért célba. Nem feledve: Gál Péter számára egyben világbajnoki indulást is ér az 500 méteren aratott parádés győzelem.

– Jól felépített pálya volt, az elejétől ki tudtam adni magamból a maximumot. Borzasztó sokat kellett dolgoznom, egy tavalyi sérülésből épültem fel, az első válogató nem úgy sikerült, ahogy terveztem, de szerencsére talpra tudtam állni és megmutatni, hogy még mindig van keresnivalóm ebben a sportágban – mondta a szövetség honlapján Gál Péter.

– Most már százszázalékos a formám köszönhetően a gyógytornászoknak, valamint a klubom és a magyar szövetség támogatásának

– tette hozzá Hadvina Gergely tanítványa.

Nem sok hiányzott Gál Péter duplájához, aki Noé Bálinttal (BHSE), Kulifai Tamással (MTK) és Szántói Szabó Tamással (Vasas) egy hajóban a második helyen végzett a négyesek versenyében.

Gál Péter jogosan örült bajnoki sikerének
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A vasárnapi zárónapon a 200 méteres döntőket rendezték meg a csongrádi fővárosban. Férfi egyesben Nádas Bence (Szeged) nyert, a mezőny legfiatalabb tagja, Tamási Zsombor, Czeglédi Gábor edző tanítványa a nyolcadik helyen végzett. Zsombornak jutott még egy hatodik hely, mégpedig Gál Péter oldalán párosban. Gál is szerzett még egy hatodik helyet vegyes párosban Csikós Zsókával. A nevezések alapján úgy tudtuk, hogy az olimpiai aranyérmes Hadvina Dóra a szolnoki csapat négyes hajójában fog lapátolni – nem így történt. A Dobler Dóra–Csikós Zsóka–Zupkó Vanda trióhoz a honvédos Hagymási Réka csatlakozott, a kvartett második helyen haladt át a célvonalon, míg a tiszafürediek Szabó Lili–Párdi Viktória–Kulcsár Csenge–Pető Adél összetételű egysége bronzérmet szerzett.

Ugyancsak bronzérem jutott a Csikós–Hagymási duónak a párosok versenyében. Csikós Zsókának még egy bronzérem jutott, méghozzá a leghosszabb síkvízi távon, 5000 méteren. Ugyanebben a számban a tiszafüredi Csengeri Evelin a negyedik, míg Párdi Viktória a hetedik helyen zárta az országos bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában