Kosárlabda

2021.08.27. 07:00

Nézők előtt játszik felkészülési mérkőzést az Olaj

Most már felpörögnek az események, hiszen egyre-másra játsszák a csapatok a tesztmeccseiket, amelyet már a szurkolók is megtekinthetnek. Példának okáért az Olajbányász az Oroszlány legénységét pénteken 17.30-kor fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Cakarunékra (labdával) újabb edzőmeccs vár

Forrás: olajofficial.hu

Néhány szót az oroszlányiakról, akik az elmúlt évadban a tizedik helyen végeztek: az Olajjal ellentétben alaposan átalakult a Komárom megyei piros-feketék állománya, többek között légiósaik is eligazoltak. A szlovén edző, Sebast­jan Kraso­vec viszont maradt náluk, és próbálja összerakni a csapatot. Egy tesztmeccset már játszottak idáig, hétfőn 69–56-ra kikaptak a bajnoki címvédő szombathelyi Falco KC otthonában.

Krasovec edző a klub honlapjának nyilatkozott: – A mérkőzés, amelyet a tavalyi bajnok, a Falco ellen játszottunk, kemény, fizikális volt. Megmutatta, hogy a szezon kezdete előtt hol kell még fejlődnünk a játékunkban csapatként és egyénileg is, hogy fel tudjuk venni a versenyt a legmagasabb szintű klubokkal. Új csapatunk van, néhány játékosunk még sosem játszott Magyarországon, néhányan még fiatalok, szóval erős ellenfelekre van szükségünk, hogy tanulhassunk a bajnokságról.

Az elmúlt évadban bajnoki ezüstérmes Olajbányász is egy edzőmeccset tudott le idáig, hazai pályán játszva a vártnál is magabiztosabban. 95–67-re győzte le a paksi Atomerőmű SE csapatát.

A mérkőzést követően ekképp értékelt Gasper Po­toc­nik, a Szolnoki Olajbányász szlovén vezetőedzője: – Megpróbáltuk azokat a dolgokat átmenteni a pályára, amiket az elmúlt nagyjából két hétben az edzéseken gyakoroltunk.

– A legfontosabb az, hogy a srácok hozzáállása remek volt, mindenki mozgósította a kellő energiákat, és ilyenkor a hibáknak is lehet örülni, hiszen ezekből tudunk tanulni.

Jó dolgokat láttam játékosaimtól, természetesen még rengeteget kell dolgoznunk, és remélhetőleg a következő meccsen még inkább meglátszik majd a munkánk eredménye.

Cakarunékra (labdával) újabb edzőmeccs vár
Fotó: olajofficial.hu

A mérkőzés tehát pénteken 17.30-kor kezdődik, a belepés ingyenes, azonban csupán védettségi igazolvánnyal látogatható. A szombatra tervezett Olaj Családi és Sportnap viszont a várható esős és szeles idő miatt elmarad, a szurkolói ankétot azonban 14.30-tól megrendezik a Tiszali­ge­ti Sportcsarnokban, ahol majd lehetőség nyílik a játékosokkal való találkozásra, illetve közös fotózásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában