Labdarúgás - NB III.

2021.09.04. 07:00

Otthon győzne a JFC és a TFC, a Füred Tállyán nyerne

A szerdai hétközi bajnoki forduló után szombaton 16 órától újra mérkőzést játszanak megyei csapataink az NB III. Keleti csoportjában. A hatodik körben a Jászberény a BKV Előre csapatát látja vendégül, a Törökszentmiklós a Tiszaújvárost fogadja, míg a Tiszafüred Tállyán játszik a három pontért.

Sebestyén János

A hazai pályán játszó jászberényi játékosok elvennék az eddig hibátlan, listavezető BKV Előre veretlenségét

Fotó: Pesti József

Hibátlan csapat érkezik

Fordulatos hétközi találkozón van túl a Jászberény. Debrecenben az utolsó percekben kapott góllal kaptak ki a DEAC-tól, így megszakadt a veretlenségi sorozatuk, de pihenésre nincs idő, mivel szombaton már újabb rangadót játszanak az eddig hibátlanul szereplő, listavezető BKV Előre ellen. A berényiek dolgát a fáradtságon kívül sérülés nem nehezíti, ellenben Aranyos Mózes játékára eltiltása miatt továbbra sem számíthatnak.

A fővárosiak az első körös, Törökszentmiklós elleni kupabúcsújuk miatt hétvégén pihenni tudtak, de szerdán már ők is érdekeltek voltak a Putnok ellen, és arattak egygólos győzelmet, ezzel maradva a tabella tetején. A vendégcsapat soraiban található a góllövőlista éllovasa is, az élvonalbeli rutinnal is rendelkező Busai Attila eddig hét góllal járult hozzá csapata jó szerepléséhez.

A rangadó előtt a hazaiak trénere, Német Gyula osztotta meg hírportálunkkal gondolatait:

– Nem fér a fejembe, hogy amatőr csapatként vasárnap kupameccset játszunk, majd szerdán bajnokin lépünk pályára, aztán a szokásos vasárnap helyett ezúttal szombaton játsszuk a soros bajnokit. Úgy gondolom, még a profiknak sem ilyen sűrű a menetrend, de ezek szerint az amatőrök nem számítanak. Kemény hét végéhez érünk, a kupameccsen a fiatalok nem okoztak csalódást, szerdán sajnos nem sikerült a pontszerzés, szombaton a BKV Előre ellen rangadót fogunk játszani. Kielemeztük őket, Busai Attila játéka meghatározó csapata számára. Készülünk egy-két változtatással a DEAC elleni meccsből kiindulva, de egy biztos, hogy hazai pályán csak a győzelemben gondolkodunk. A legjobb kezdővel fogunk felállni, lehet, nem annyira frissen, de a szívünk a helyén lesz.

A hazai pályán játszó jászberényi játékosok elvennék az eddig hibátlan, listavezető BKV Előre veretlenségét
Fotó: Pesti József

Pontszerzésre készül a TFC

Az egri háromgólos veresége után ezúttal otthon játszik az újonc Törökszentmiklós. Török László tanítványai eddig ugyan pont nélkül állnak a bajnokságban, azonban a fejlődés már észrevehető az együttesen. A szakvezető elmondása szerint fejlődőképes és fejlődni akaró fiatalokkal dolgozik, akikkel öröm a munka, de a harmadosztályú meccsrutint csak és kizárólag a lejátszott mérkőzések fogják meghozni. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a keretből 14 játékos csak nemrég debütált az NB III.-ban, ezért fontos a türelem az együttessel szemben. Sérülések is nehezítették eddig az újonc szereplését, de lassan minden sérült felépül és bevethető állapotba kerül.

A vendégcsapat a nyáron Vi­telki Zoltán személyében az élvonalat is megjárt új vezetőedzőt szerződtetett. A váltás sikeresnek tűnik, hiszen csapata eddig veretlen, három győzelmük mellett két döntetlen szerepel a nevük mellett. Legutóbb a DVTK II.-vel ikszeltek ugyan, de kijelenthető, hogy ők a mérkőzés esélyesei.

Javítana a Tiszafüred

A szerdán hazai környezetben balszerencsés vereséget szenvedő TVSE az egy ponttal rendelkező Tállya vendége lesz szombaton. A hazaiak nincsenek jó formában, eddig mindössze egy döntetlent játszottak négy vereség mellett, ráadásul az előző bajnokin Békés­csabán szenvedtek súlyos, 6–0-s vereséget.

A fürediek edzője, Dorcsák Zoltán Szövetes Krisztián és Mészáros Norbert játékára nem számíthat, de a klubhonlapnak nyilatkozva elmondta, muszáj begyűjteniük a három pontot, különben leszakadnak a középmezőnytől, s az alsóházból nehéz lenne visszakapaszkodniuk. Egy biztos, az esély adva van a tisza­füredi alakulat számára a jobb folytatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában