Labdarúgás / galériával

2021.10.27. 20:27

Megszorongatta a Jászberény a Vasast a kupában

Szerda délután fogadta a Jászberény a Vasas csapatát a Magyar Kupa negyedik fordulójában, ahol a legjobb 16 közé jutás volt a tét. A vendégek egy góllal nyertek, de a szoros végeredmény ellenére a piros-kékek magabiztosan jutottak a következő körbe.

Varga Balázs

A szépszámú közönség előtt, kellemes futballidőben lejátszott összecsapáson a hazai gárda lelkes, szervezett játéka feladta a leckét az angyalföldi együttesnek, akiket 200 fős, nem mindig elégedett szurkolótábora kísérte el. A vendégek végül egy szép egyéni villanásnak köszönhetően tudták csak megnyerni a mérkőzést.

A találkozó elején a vendégcsapat rögtön nyomás alá helyezte a berényieket, de a hatodik percben mégis a hazaiak kerültek nagy helyzetbe, Koppermann Robin remek szöglete után a jó ütemben érkező Aranyos Mózes a védője szorítása ellenére is kapura tudta bólintani a labdát, de ötméteres fejesét Uram János bravúrral védte. A kihagyott helyzetet követően sorra alakította ki kisebb-nagyobb lehetőségét a Vasas.

Először Hidi M. Sándor 16 méteres, jobb alsóba tartó lövését hárította Bonica Sebastian, pár percre rá Balajti Ádám egy mélységi labdát a ritmust tévesztett kapus mellett már eltolta, de kisodródott, és csak az oldalhálóba tudott lőni. A meccs derekán egy pazar Balajti Ádám beívelést Bobál Gergely finom mozdulattal a kimozduló kapus és a kapu fölé emelte pár centivel. A Berény eközben a megszerzett labdákból bátran támadott, de a magabiztos Vasas-védelem rendre megálljt parancsolt próbálkozásaiknak.

A 30. percben egy remek egyéni akciót követően Asztalos Dávid Erdős Gáborhoz passzolt, aki veszélyesen az ötösön belülre tette a játékszert, de a védők tisztázni tudtak az érkezők elől. Ezt követően újabb nagy angyalföldi helyzet következett, Terbe Botond élesen középre lőtt labdáját Pátkai Máté a kapu torkából sem tudta belőni a kihagyhatatlant, azonban a 39. percben már a piros-kékeknél volt az előny, miután Sárossy Dániel rossz felpasszát Hidi M. Sándor lefülelte, majd egy kiváló keresztpasszt adott Balajti Ádámnak, aki egy csel után 17 méterről a kapu bal oldalába bombázott (0–1).

A második félidőt álmosan kezdték a felek, mezőnyben folyt a játék, többnyire a Vasas járatta a labdát, akik főleg a széleken próbálták megbontani a JFC védelmét. Az 56. percben egy beívelést követően a gólszerző került helyzetbe, de hétméteres lövését a hazai kapus biztosan védte. A Jászberény főleg védekezett, ami láthatóan felőrölte az erejüket, így nem nagyon tudtak a támadással foglalkozni.

A 73. percben egy 22 méteres Sztojka Dominik-szabadrúgás után újra Bonica volt főszerepben, majd pár perccel később Szilágyi Szabolcs külsővel megeresztett jobb oldali, távoli lövése kerülte el centikkel a kapuját. A meccs végén Sárossy Dániel 30 méteres, életerős szabadrúgását védte Uram János, majd a jászberényiek kapusa Szilágyi Sándor lövését hárította. Több gól már nem esett, így egygólos Vasas-győzelem született.

JÁSZBERÉNYI FC–VASAS FC 0–1 (0–1)

Jászberényi Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Takács János (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Jászberény: BONICA – László K., Tóth O., ARANYOS, KOP­PERMANN (Polák, 69.) – Erdős, Palcsó – Sárossy, ASZTALOS (Micskó, 78.), Nagy Sz. (Borics L., 78.) – Szanku (Muhari, 69.). Edző: Német Gyula

Vasas: Uram J. – TERBE, Szilágyi Z., OTIGBA, Rétyi (Szilágyi Sz., 69.) – HIDI M. (Márkvárt, 83.), SZTOJKA, Pátkai (Berecz, 46.) – Szatmári L. (Szi­vacs­ki, 46.), Bo­bál, BALAJTI (Pekár, 83.). Megbízott edző: Desits Szilárd

Gólszerző: Balajti (39.)

Mesterszemmel

Német Gyula: – Rendkívüli módon megszorongattuk a Vasast, és ha az első félidőben kihasználjuk a két nagy helyzetünk egyikét, talán még meglepetést is tudtunk volna okozni. Bár a továbbjutást nem sikerült kiharcolnunk, büszke vagyok a fiúkra, de remélem, ez a kupameccs nem megy a bajnokság rovására, mert azért fizikálisan sokat kivett belőlünk az összecsapás.

Desits Szilárd: – A találkozó célja a továbbjutás mellett az is volt, hogy az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgók is szerepet kapjanak. Több játékos is megfelelően tudott élni a lehetőséggel és jó teljesítményt nyújtott. Igaz, hogy egy harmadosztályú csapat volt az ellenfelünk, ennek ellenére egy pillanatig sem becsültük le őket. A Jászberény a mérkőzés egésze alatt nagyon koncentráltan és szervezetten futballozott ellenünk, de sikerült feltörni a védelmüket, és Balajti Ádám szép góljával megnyerni a találkozót, így továbbjutottunk a kupasorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában