kézilabda

2021.11.26. 07:00

Újabb kemény megméretés előtt hölgyeink

Kihirdették a női válogatott keretét a decemberben kezdődő spanyolországi világbajnokságra. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapatában ismét helyet kapott a kenderesi származású Bordás Réka, aki a Debreceni VSC játékosa.

NSO, Varga Csaba

Bordás Réka is utazhat a vb-re

Fotó: Dömötör Csaba / NS

A 24 esztendős Bordás Réka ugyebár a tokiói olimpián hetedik helyén záró csapatunkban is szerepelt, sőt az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta a tornán.Mint tudjuk, édesapja az a Bordás József, aki egykoron a világbajnoki ezüstérmes és olimpiai negyedik helyezett csapatban is szerepelt.

A válogatott a héten Budapesten készült. Golovin a szerdai edzés után döntötte el, kik maradnak itthon. A kapitány egy-egy jobb- és balszélsőt (Töpf­ner Alexandra, Fodor Csenge) és egy jobbátlövőt (Kiss Nikolett) hagyott ki, így 18 játékos utazik. Az MKSZ közleményében nem említi a koronavírusos Ja­nu­rik Kingát, akiről szerdán Kirs­ner Erika alelnök azt mondta, jövő hét közepén derül ki, bevethető lesz-e a vb-n. Mindezt megelőzően pénteken és vasárnap Párizsban a franciák ellen játszik csapatunk egy-egy tesztmeccset.

A magyar keret

Kapusok : Bíró Blanka (FTC), Sze­merey Zsófi (Mosonmagyaróvár), Szikora Melin­da (Bietigheim – Németország)

Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC), Lukács Viktória (Győri ETO)

Jobbátlövők: Albek Anna (TuS Metzingen – Németország), Klujber Katrin (FTC)Pla­néta Szimonetta (DVSC)

Irányítók: Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (DVSC)

Beállók: Bordás Réka (DVSC), Szabó Laura (MTK), Tó­vi­zi Petra (DVSC)

Balátlövők : Háfra Noémi (Győri ETO), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC)

Balszélsők: Márton Gréta (FTC), Schatzl Nadine (Győri ETO)

Szövetségi kapitány: Go­lo­vin Vlagyimir

A program

December 2., 20.30: Magyarország–Szlovákia.

December 4., 20.30: Magyarország–Csehország.

December 6., 20.30: Magyarország–Németország.

A spanyolországi világbajnokságon már nem 24 együttes vesz részt, hanem 32 válogatott. A csapatokat nyolc darab négyes csoportba sorsolták, innen körmérkőzések után a legjobb három megy tovább a második csoportkörbe, ahol hatos csoportokat alakítanak ki. Ezekből pedig az első két helyezettek jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba, a negyeddöntőbe. A vb majd december 19-én az éremcsatákkal zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában